Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Utrecht

Is het lek boven? Heeft Ron Jans zijn vaste basis gevonden bij de overwinning op Ajax? Vragen die vanavond beantwoord kunnen worden. Want na de mooie opsteker van vorige week, moet er nu ook geleverd worden uit bij Fortuna Sittard. Een overwinning zou natuurlijk top zijn, maar wat vooral getoond moet worden is dezelfde mentaliteit als afgelopen week. Als iedere wedstrijd met die instelling wordt ingegaan, dan gaat het dit seizoen gewoon goed komen. Dan is vertrekken uit de onderste regionen geen probleem. Natuurlijk zal er dan best nog wel eens tegen een nederlaag aangelopen worden, maar dan is er kwaliteit genoeg om rustig te gaan stijgen op de ranglijst.

De trainer gaf vorige week al na afloop aan dat er vandaag geen zes wijzigingen verwacht hoeven te worden. De kans is groot dat hij gewoon weer met dezelfde elf gaat starten. De jongens die vorige week uitstekend invielen hopen natuurlijk op meer, maar het is natuurlijk logisch om naar een vaste basis te werken waardoor de automatismen er beter ingeslepen worden. En met een aantal goede invallers, is het natuurlijk ook prettig als bij de tegenstander ook de krachten wegvloeien. In ieder geval nog geen Viergever (geschorst) en Iqbal (geblesseerd). Maar wel weer een extra trainingsweek voor Booth, die vorige week nog gewisseld werd. Ook gaan we zien of Leliendal zijn uitstekende debuut tegen Ajax een passend vervolg gaat krijgen. Hoewel we wel vaker spelers gehad hebben die goed uit de startblokken kwamen, maar daarna toch weer wegzakten. Maar Leliendal heeft dit seizoen en vorig seizoen wel al genoeg wedstrijden laten zien dat ie talent heeft en een goede mentaliteit. Ook bij mindere wedstrijden verdient deze jonge jongen de steun van het publiek.

Die steun van het publiek is belangrijk voor de spelers. Daarom is het ook zo vreemd dat eigen spelers worden uitgefloten als ze in het veld komen. Geen enkele speler is daar ooit beter van geworden en dus is het onbegrijpelijk dat supporters dit doen. Het gaat ten koste van je eigen elftal. Het zou ons sieren als we spelers ook de kans geven. Niet meteen in het eerste half jaar al helemaal afschrijven. Geef ze wat tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de druk die wij ze opleggen, zich in weg te vinden in het Utregse. Ook bij Mulenga en Fortuné vroegen we ons af wat ze bij FC Utrecht kwamen doen. Toen ze verkocht werden stond de stad in brand. Cyriel Dessers werd hier door een gedeelte van de fans verguisd, maar heeft zeker laten zien dat ie een goede spits is. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Laten we in plaats van uit te fluiten Isac Lidberg gewoon steunen als ie in het veld staat. Baat het niet, dan schaadt het niet. Uiteindelijk is hij een speler die in ons heilige shirt speelt. En dus gewoon onze steun verdient!!

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Noava – Van der Hoorn – Sagnan – Leliendal

Flamingo – Bozdogan

Labyad

Booth – Descotte – Boussaid