Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Utrecht

Vijf dagen training met een niet complete groep. Dat is het resultaat van de eerste trainingsweek met de nieuwe trainer Ron Jans. Zijn er dan al wonderen te verwachten in Almelo? Op het kunstgras moet FC Utrecht aantreden tegen Heracles, dat als promovendus een behoorlijke competitiestart heeft met 6 punten uit drie wedstrijden.

Jans miste deze week een aantal internationals (Flamingo, Raatsie, Novoa, Fraulo en Iqbal) die met verschillende landen(jeugd)ploegen op stap waren. Daardoor hebben zij maar 1 of 2 keer meegetraind. Tevens kon Jans niet beschikken over de geblesseerden Van der Hoorn, Viergever, Booth en Azarkan. Voor achterin is de spoeling dan dun aan het worden. Waarschijnlijk trainden daarom deze week een aantal spelers van Jong FC Utrecht mee op Overvecht. Jong FC Utrecht trad tegen FC Dordrecht in ieder geval aan zonder Jenner en Leliendal, wat zou kunnen duiden dat beide spelers de trip naar Almelo met het eerste elftal ondernemen.

Het is niet reëel te verwachten dat Jans zijn speelwijze al meteen binnen 5 dagen op de groep over kan brengen. Ook is het de vraag of hij in deze korte periode al zijn ideale elf heeft kunnen samenstellen. Daar zal de trainer toch wel wat meer tijd voor nodig hebben. Het kunnen inschatten van de kwaliteiten van de individuele speler zal meer trainingsuren met zich meebrengen. Daarom is het de vraag of hij veel zal gaan veranderen. Natuurlijk zal er door de blessures wat aangepast moeten worden. Zo zou Flamingo bijvoorbeeld een linie kunnen zaken om met Sagnan het centrale duo te kunnen vormen. Misschien wordt het wel de wedstrijd van de rentree van Van der Maarel als centrale verdediger.

Als op het middenveld Flamingo wegvalt, zou daar een plek vrij kunnen komen voor Iqbal (die bij Irak door een rode kaart niet al teveel minuten heeft kunnen maken) of Fraulo. Maar ook Leliendal, die bij Jong FC Utrecht indruk maakte in de nog jonge competitie, zou zomaar als nummer 6 geposteerd kunnen worden. Het wegvallen van Azarkan is wel een aderlating op de vleugels, maar ook daar is er nog wel genoeg keuze voor de trainer. Zo kan Romeny daar spelen maar schijnt de meest recente aanwinst Novoa ook uit de voeten te kunnen op de rechterflank, al staat de Spanjaard toch vooral als verdediger te boek. Een switch van Ramselaar naar rechts en de terugkeer van Boussaid op links zou ook zomaar kunnen. Kortom, mogelijkheden genoeg.

In de spits wordt het natuurlijk ook afwachten. Gaat Jans voor Lidberg, Seuntjens of toch de beweeglijke Descotte? En wie wordt de nummer 10? Ook hiervoor zijn diverse spelers beschikbaar zoals Labyad, Seuntjens, Ramselaar, Boussaid of misschien wel Iqbal. Eén ding lijkt ons wel duidelijk, Barkas zal ongetwijfeld in de goal staan en ook Ter Avest en El Karouani lijken wel zeker van hun plek. Hoewel we normaal gesproken altijd wel een vermoedelijke opstelling maken, durven we ons er dit keer niet aan te wagen. De wedstrijd in het Erve Asito Stadion begint om 21.00 uur en zal onder leiding staan van Sander van der Eijk. FC Utrecht wordt gesteund door een vol uitvak. Volgende week speelt FC Utrecht wederom een uitwedstrijd. In Nijmegen wordt de strijd aangegaan met N.E.C. Ook die wedstrijd is op zaterdag, alleen dan om 18.45 uur.

Opstelling FC Utrecht:

11 spelers