Kort nieuws: contract ESPN en bekerloting

De afgelopen periode stond bij FC Utrecht in het teken van de beroerde prestaties en de trainerswissel. Daarmee lijkt in ieder geval een eerste stap naar rustiger vaarwater te zijn gezet. Wel zijn er ontwikkelingen die FCUtrecht raken:

  • Het contract met zendgemachtigde ESPN wordt naar verwachting verlengd tot en met 2030. Dit contract liep al tot en met 2025, en er is nu volgens VI een onderhandelaarsakkoord. De deal levert de clubs EUR 750 miljoen op, en moet nog wel door de clubs worden geaccordeerd. Dit is volgens VI naar verwachting een formaliteit.
  • Op 23 september vindt de loting voor de eerste ronde van de KNVB-beker plaats. FC Utrecht kan dan niet loten tegen PSV, Ajax, Feyenoord, AZ en FC Twente. Omdat deze clubs Europees spelen / hebben gespeeld (FC Twente is immers uitgeschakeld) zijn zij vrij geloot voor de eerste ronde. En een amateurclub speelt in de eerste ronde, ongeacht de loting, altijd thuis.