Ivar van Dinteren blijft hoofdtrainer van Jong FC Utrecht

Ivar van Dinteren blijft hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. De trainer uit Bussum is daarover duidelijk tegen RTV Utrecht: ‘Ik ben naar Jong FC Utrecht gekomen om hoofdtrainer te worden, om mijn eigen stempel op een elftal te drukken. Het past niet in mijn loopbaanplanning om nu terug te keren naar het assistentschap.’

Van Dinteren werd aan het assistentschap gekoppeld, omdat hij FC Cincinnatti en FC Twente als assistent van Ron Jans werkzaam was. En door sommigen wordt gezien als het tactische brein achter de successen van FC Twente.
In het persbericht over de aanstelling van Ron Jans werd op de clubwebsite enkel aangegeven dat Rob Penders weer terug gaat naar zijn rol als assistent trainer van het eerste elftal. Er lijkt daarmee geen enkele wijzing in de staf van Jong FC Utrecht te worden doorgevoerd.

Van Dinteren drukt overigens op een positieve wijze zijn stempel op Jong FC Utrecht. Uit de eerste vier duels werden zes punten behaald door overwinningen op titelkandidaat FC Groningen en koploper Roda JC. Deze punten komen prima van pas, want een Jong-ploeg kan onder voorwaarden degraderen uit de KKD.