Voorbeschouwing FC Utrecht – sc Heerenveen

Na het ingecalculeerde verlies van vorige week (al blijft altijd de hoop dat die overwinning een keer komt), ontvangt FC Utrecht op zondag om 12.15 uur sc Heerenveen in de Galgenwaard. Op een nieuwe grasmat met ook een verbouwde selectie. Het blijft maar doorgaan in deze periode. Wat zou het toch fijn zijn als de transferdeadline naar 1 augustus wordt verschoven, zodat het seizoen begint met een definitieve selectie. Ook deze week dus weer de nodige wijzigingen en het ziet er naar uit dat het nog niet voorbij is. Brouwers en Boussaid zouden op de nominatie staan te verkassen, Mamengi en Mallahi zijn vertrokken en is Ryan Flamingo juist aangetrokken op huurbasis met optie tot koop. Verder circuleren de namen van Hendriks en Fraulo nog in de (social) media. En blijft natuurlijk de grootste vraag: houden we onze topscorer in Utrecht?

De steun van de supporters is er in ieder geval. Meer seizoenkaarten verkocht dan vorig seizoen, de groei zet door. Of ze er morgen allemaal bij zijn is natuurlijk de vraag. De vakantie in regio Midden is morgen voorbij, dus het zou zomaar kunnen. De Bunnikside is in ieder geval al uitverkocht, dus laten we hopen op een kolkende Galgenwaard die de nieuwe ploeg tot grootse daden stuurt. Geen Iqbal, Booth en Descotte, daarentegen zijn Lidberg, Ramselaar en Klaiber weer beschikbaar. Verwachting is dat Azarkan de plek van Taylor Booth zal innemen.

Verder zal er niets veel anders zijn dan bij de wedstrijd in Eindhoven. Barkas, die van de week verklaarde nog niet 100% fit te zijn maar toch al tegen PSV zijn kwaliteiten liet zien, zal uiteraard op goal staan. De net gearriveerde Flamingo zit op de bank. Het centrale duo zal waarschijnlijk weer bestaan uit Van der Hoorn en Sagnan. Voorlopig zullen St. Jago en Viergever toe moeten kijken. De backs zullen El Karouani en Ter Avest zijn.

Op het middenveld Toornstra, Bozdogan en Jensen. Luuk Brouwers zal niet bij de selectie wegens zijn op handen zijnde vertrek naar de tegenstander van zondag. Voorin dus Azarkan, Douvikas en Seuntjens. Een goed elftal met de nodige wisselmogelijkheden wegens de sterk bezette bank. Of de trainer iedereen tevreden kan houden wordt misschien wel de grootste uitdaging. Een overwinning zal in ieder geval een lach op de gezichten brengen van de spelers en de supporters. Het nieuwe seizoen gaat nu echt weer van start en het is een heerlijke gedachte om weer de deur uit te kunnen gaan richting onze Galgenwaard. Hoogste tijd voor La Cucaracha.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Hoorn – Sagnan – El Karouani

Toonstra – Bozdogan – Jensen

Azarkan – Douvikas – Seuntjens