Vervolg voorbereiding: de keeperssoap

In de voorbereiding is veel gebeurd. Zo werd er verloren van Shaktar Donetsk, gelijk gespeeld tegen AE Kifisia en gewonnen van OFI Kreta.
Maar de meeste reuring was er ineens nadat FC Utrecht vrijdagavond bekend maakte dat keeper Vasilis Barkas is teruggehaald. En dat terwijl er met de komst van Mattijs Branderhorst al was ingespeeld op het definitieve vertrek van Barkas.

Vooral voor Mattijs Branderhorst is dit een flinke streep door de rekening. Na afloop van het duel tegen OFI Kreta zei hij tegen VI over de wijze waarop hij was overgehaald te kiezen voor FC Utrecht: ‘Dat ik met Fabian zou uitvechten wie eerste keeper zou worden. Daar heb ik ook in de eerste gesprekken naar gevraagd. Op welke manier halen jullie mij binnen? Ik ga er niet blind vanuit dat ik van af het allereerste moment de eerste keeper ben. Het enige wat ik vraag is een eerlijke kans. Ze hebben gezegd: “50-50. De beste speelt. Zo simpel is dat’.

Met de komst van Vasilis Barkas lijkt de keuze voor de eerste doelman nu direct te zijn gemaakt. Branderhorst wil daarom met de club en zijn zaakwaarnemer op zoek naar een oplossing. Tevens is Fabian de Keijzer naar verwachting ook ontevreden. Op zijn leeftijd is het belangrijk minuten te maken, en die kans is bij FC Utrecht wel heel ver uit het zicht. Tegen VI zegt Jordy Zuidam dat er met De Keijzer al de afspraak was dat er naar een oplossing zou worden gekeken als hij de strijd van Branderhorst zou verliezen.
Kortom: de komst van Vasilis Barkas heeft in ieder geval tot een keeperssoap geleid. Het kan zo maar zijn dat FC Utrecht straks op zoek moet naar nog een nieuwe keeper als zowel Mattijs Branderhorst als Fabian de Keijzer elders gaan spelen.