post

Vasilis Barkas teruggehaald

Doelman Vasilis Barkas keert terug bij FC Utrecht. De 29-jarige sluitpost, die afgelopen seizoen door de Utrechters werd gehuurd van Celtic en inmiddels een transfervrije status genoot, heeft een contract getekend voor één seizoen plus een optie op nog een jaargang in Utrechtse dienst.

Voor Barkas is Stadion Galgenwaard vertrouwd terrein: de Griekse goalie komt in het seizoen 2022/2023 tot 38 officiële duels namens de Domstedelingen. De international houdt daarin twaalf keer de nul. Hij wint de derde prijs in de David di Tommaso Trofee-verkiezing en is de eerste doelman sinds 2017 die een plekje verovert op dat erepodium.

Barkas, zoon van een Griekse vader en een Nederlandse moeder, doorloopt de jeugdopleiding van Atromitos en debuteert namens die club in het betaalde voetbal. Hij doet vervolgens ervaring op bij AEK Athene en Celtic Glasgow; clubs waarmee hij onder meer uitkomt in de Champions League en Europa League. Barkas is bovendien Grieks international. Dertien keer verdedigt hij tot nu toe het doel namens Ethniki Omada.

“We zijn uitermate blij met het feit dat we Vasilis aan ons hebben verbonden”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Tijdens het afgelopen seizoen heeft Vasilis bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor het team en hij heeft het voorbije seizoen aangetoond tot de betere keepers in de Eredivisie te behoren. Het leek niet haalbaar om Vasilis te behouden, maar dat het alsnog is gelukt maakt ons trots en geeft aan dat Vasilis heel graag voor onze club en supporters wil blijven spelen.”

Bron: fcutrecht.nl
IFoto: FCUPhoto