post

Einde voorbereiding: zicht op de basiself?

FC Utrecht sloot de voorbereiding af met een Open Dag en een wedstrijd tegen RCD Espanyol. Dat duel werd met 3-0 gewonnen dankzij twee goals van Tasos Douvikas (waarvan één penalty) en één van invaller Zakaria Labyad.

Ondanks veel geruchten stonden zowel Taylor Booth als Tasos Douvikas in dit duel gewoon in de basis. Er lijkt op het gebied van transfers bij hen daarom op dit moment weinig concreet te spelen. De window is natuurlijk nog tot en met 31 augustus open, dus het blijft wel afwachten.
Othmane Boussaid bleef wel het gehele duel op de bank. In het geruchtencircuit gaat het verhaal dat Boussaid in de nadrukkelijke belangstelling van clubs uit België staat. En aangezien zijn contract nog één jaar loopt, is een verkoop van Boussaid voor FC Utrecht ook interessant.

Tegen RCD Espanyol leek Michael Silberbauer zicht op de basiself te geven. Daarbij viel op dat Zakaria Labyad, Bart Ramselaar en Nick Viergeven op de bank begonnen. En dat Victor Jensen wel in de basis startte. De startopstelling was als volgt:
Barkas – Ter Avest – Van der Hoorn – Sagnan – El Karouani – Toornstra – Bozdogan – Jensen – Booth – Douvikas – Seuntjes.

Sean Klaiber en aanwinst Ole Romeney ontbraken wegens blessures. Het is nog niet bekend of zij tegen PSV in actie kunnen komen. En ook ontwikkelingen op de transfermarkt kunnen de zaken nog veranderen.

De voorbereiding op het seizoen 2023 / 2024 is nu voorbij, en op zaterdag 12 augustus is om 16:30 uur het eerste duel in Eindhoven tegen PSV.

Foto: FCUPhoto