post

Nieuwe spits: Isac Lidberg

Zweedse versterking voor FC Utrecht: Isac Lidberg is gecontracteerd. De 24-jarige spits komt over van Go Ahead Eagles en heeft bij de Utrechtse FC een contract voor vier seizoenen getekend.

Lidberg begint met voetballen bij Hägerstens SK en wordt al snel opgenomen in de Academie van de gereputeerde club Hammerby IF. In Stockholm doorloopt hij de jeugdopleiding en debuteert hij in het betaalde voetbal. Lidberg maakt op zijn vijftiende voor het eerst zijn opwachting in een nationale jeugdploeg. De aanvaller verzamelt door de jaren heen caps voor Zweden Onder 16, Onder 17, Onder 18 en Onder 19.

In clubverband doet hij ervaring op bij de Zweesde clubs Enskede IK en Åtvidabergs FF, voordat hij in 2018 wordt gecontracteerd door het Noorse IK Start. Die club verhuurt Lidberg aan de eveneens Noorse teams FK Jerv en Hamarkameratene en aan het Zweedse Brommapojkarna. In 2020 gaat Lidberg aan de slag bij Gefle IF en bij die club in Zweden komt de spits 22 keer tot scoren in 37 duels. Go Ahead Eagles legt de aanvaller in 2021 vast. In het rood-geel van de Overijsselse ploeg speelt voormalig jeugdinternational 72 duels, is hij veertien keer trefzeker en noteert hij zeven assists. Lidberg is het voorbije seizoen de op één na meest scorende Go Ahead Eagles-speler en bovendien de voetballer die namens de Deventenaren de meeste treffers voorbereidt.

“Isac is een sterke spits met veel power”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij is een echte teamplayer en stopt veel energie in wedstrijden, daardoor zaait hij veel onrust in de defensies van tegenstanders waardoor kansen ontstaan. Isac heeft de laatste jaren een goede ontwikkeling doorgemaakt die we nadrukkelijk hebben gevolgd. De scouting en onze individueel trainer Jacob Mulenga kennen hem goed en we zijn blij dat we zijn specifieke kwaliteiten kunnen toevoegen aan onze selectie.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto