Anthony Descotte blijft nog een jaar

Spits Anthony Descotte speelt ook in het seizoen 2023/2024 voor FC Utrecht. De Domstedelingen hebben de huuroptie in de overeenkomst met RSC Charleroi gelicht. FC Utrecht heeft bovendien nog altijd de mogelijkheid Descotte (19) na de komende jaargang definitief over te nemen van de Waalse club.

Aanvaller Descotte speelt in de jeugdopleidingen van JS Taminoise, JSC Heppignies-Lambusart-Fleurus, RAEC Mons, Standard Luik en RSC Anderlecht voordat hij in 2019 neerstrijkt bij RSC Charleroi. Namens De Zebra’s debuteert de jeugdinternational – Descotte komt uit voor België Onder 15, 16, 17, 19, 20 en Jong België – in het betaalde voetbal.

Op de laatste dag van de wintertransferperiode van het seizoen 2022/2023 komt Descotte naar FC Utrecht, dat hem in eerste instantie voor een half jaar huurt en daarbij twee opties aangaat: een om Descotte ook in het seizoen 2023/2024 te huren, een om de aanvaller definitief over te nemen van RSC Charleroi. Die eerste optie is nu door FC Utrecht gelicht.

“Tijdens de voorbije maanden heeft Anthony in zowel het eerste elftal als Jong FC Utrecht zijn potentie en kwaliteiten laten zien”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht, waarvoor Descotte tot op heden veertien partijen speelt: acht in de Eredivisie, zes met de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie. “Zijn snelheid, passeeractie, de diepte die hij in zijn spel heeft en zijn schot maken hem tot een gevaarlijke, complete aanvaller. De afgelopen maanden hebben wij Anthony beter leren kennen, en Anthony ons. Hij voelt zich inmiddels thuis in Utrecht en bij FC Utrecht. We kijken uit naar en hebben vertrouwen in de verdere ontwikkeling die hij bij ons gaat doormaken.”

Bron: fcutrecht.nl