Trainersnieuws

Rob Penders is de nieuwe assistent van hoofdtrainer Michael Silberbauer. Penders was de afgelopen periode hoofdtrainer van FC Eindhoven. Over zijn nieuwe uitdaging zegt hij op de clubwebsite:

‘De ambities spreken mij aan om met FC Utrecht de juiste stappen te maken. De Eredivisie is altijd mijn doel geweest, dit is voor mij als coach ook de juiste stap in mijn ontwikkeling, bij een hele mooie club.’

Rob Penders is de vervanger van de recent vertrokken Aleksander Rankovic.

Bij Jong FC Utrecht is recent Darije Kalezic in onderling overleg vertrokken. Hij wordt, zoals verwacht, opgevolgd door Ivar van Dinteren. Het is voor Van Dinteren zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Op de clubwebsite zegt hij over zijn visie:

‘Ik sta erom bekend dat mijn teams als ze moeten verdedigen zo snel mogelijk de bal willen veroveren en dat als ze aanvallen ze zo snel mogelijk naar de goal van de tegenpartij willen gaan. Direct spel. Ik vind het belangrijk dat als mensen naar Jong FC Utrecht komen kijken, ze een leuke wedstrijd zien. Dat moeten we ze laten zien: veel actie, veel intensiteit en veel dynamiek.’

Met Van Dinteren komt ook keeperstrainer Timo Plattel bij de staf van Jong FC Utrecht. De ex-keeper van onder meer FC Twente en Almere City FC was hiervoor werkzaam als keeperstrainer in de jeugdopleiding van NEC.