Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Twente

Na de driepunter tegen FC Groningen is het morgen zaak om dat een goed vervolg te geven tegen FC Twente. Zal geen eenvoudige opgave worden omdat de Tukkers lang meededen voor de bovenste plekken en dus een goed seizoen draaien. Al is er de laatste tijd wel een beetje de klad in gekomen. Of dat te maken heeft met het nieuws dat coach Ron Jans na dit seizoen opstapt, is niet duidelijk. Maar aangezien FC Twente de meeste punten vooral in Enschede haalt, moet er wel wat mogelijk zijn in de Galgenwaard. Er is geen uitpubliek aanwezig, omdat men heeft besloten om niet af te reizen naar Utrecht. Hoewel de supporters van Twente wel gewoon welkom waren, wilde men niet voldoen aan de gestelde voorwaarden en zag men uiteindelijk helemaal af van afreizen. De FC Utrecht supporters waren niet welkom in Enschede dit seizoen.

Een leeg uitvak dus. Kaartverkoop tot maximaal 23.59 uur vanavond. Toch hopen we op een goed gevulde Galgenwaard die volledig achter de ploeg staat. Uiteraard op positieve wijze want zo’n einde als bij NAC – Willem II is niet wenselijk. Hopelijk gebruikt iedereen zijn volle verstand en kunnen we gewoon negentig minuten genieten van onze club. De opstelling is een beetje gissen. De laatste berichten waren dat er toch nog wel wat twijfelgevallen zijn, die wel of niet net op tijd fit zijn. Dat geldt zeker niet voor Ramon Hendriks. De verdediger was na zijn kruisband blessure op weg naar een vaste kracht in de basis, maar is er voor de rest van het seizoen weer uit na zijn uitvallen in Groningen. Welke gevolgen dat heeft voor het huurcontract is nog niet duidelijk, maar belangrijkste voor hem zal zijn om weer volledig te herstellen. Gelukkig geen nieuwe kruisband, maar zuur is het natuurlijk wel.

Tegen FC Groningen viel Hidde ter Avest uitstekend in. Misschien toch een optie voor Silberbauer om eens voor hem te kiezen in plaats van Klaiber. Waar Klaiber graag over het hele veld loopt, lijkt Ter Avest zich toch iets meer om zijn verdedigende taak te bekommeren. Tegen de gevaarlijke aanvallers van Twente is dat geen overbodige luxe. Boussaid liet vorige week zien niet zo’n teamspeler te zijn door geblesseerd aan de wedstrijd te beginnen. Hierdoor moest Silberbauer al vroeg een wissel toepassen. Of de trainer hem dus nu weer opstelt is de vraag. Voordeel voor Boussaid is wel dat Ramselaar niet kan spelen. Bas Dost was duidelijk in de interviews. Hij gaat er vanuit dat hij speelt tegen Twente. Dat zou betekenen dat er weer gekozen wordt voor 4-4-2, want dat Douvikas op de bank start, verwacht natuurlijk niemand. Hopelijk kan Booth, na zijn uitvallen tegen Groningen, wel gewoon zijn opwachting maken.

Positief is dat ook Bozdogan waarschijnlijk weer bij de selectie zit. Zonder alle druk bij hem te willen neerleggen, ging het na zijn blessure een stuk moeizamer met de ploeg. Laten we in ieder geval hopen dat er deze week weer goed getraind is op conditie, want het blijft toch vreemd om te zien dat aan het einde van de wedstrijd sommige spelers met kramp op het veld lopen. Je zou toch verwachten dat iedereen wel 90 minuten aan moet kunnen in deze periode van het seizoen. Al gaf de eindelijk volledig herstelde Dost nog wel aan dat hij het misschien nog niet 90 minuten kan volhouden.

Scheidsrechter van dienst is morgen Dennis Higler. De wedstrijd in De Galgenwaard begint om 14.30 uur en zoals gemeld zijn de kassa’s morgen gesloten. Volgende week staat voor FC Utrecht de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma.

Vermoedelijke opstelling:

Barkas

Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – Van der Maarel

Booth – Toornstra – Van de Streek – Brouwers

Douvikas – Dost