Na dit seizoen compleet nieuw veld in De Galgenwaard

De staat van het veld in Stadion Galgenwaard is al enige tijd bron van zorg. Het veld lijkt bij normaal gebruik toch zo veel schade op te lopen dat het niet tijdig hersteld is voor een volgend thuisduel. FC Utrecht heeft inmiddels besloten het veld na dit seizoen volledig te vervangen.

Operationeel en Financieel Directeur Edo Keuning zegt hierover op de clubwebsite het volgende: ‘Wij hebben het besluit genomen om het veld volledig te renoveren. Het veld zoals we dat nu kennen in Stadion Galgenwaard ligt er ongeveer 20 tot 25 jaar, dan praat je niet zozeer over de bovenlaag maar over alles wat eronder ligt. Dus dan heb je het over zandfundering waar drainage in ligt, veldverwarming, beregeningssystematiek en uiteindelijk het gras aan de bovenkant. Dat gaan we allemaal vervangen.’

De werkzaamheden starten na dit seizoen.