Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht

Drie VAR momenten (waarvan twee discutabel), een bal op de paal en vlak voor tijd een bal van de lijn afgehaald. Dat zorgde ervoor dat FC Utrecht supporters met een gemengd gevoel het stadion verlieten na de pot tegen Volendam. Het doelpuntloze gelijkspel was niet datgene waarvoor we gingen. Maar er was wel een kleine verbetering zichtbaar. Nu hopen dat dit vanavond een vervolg gegeven kan worden in Groningen met dan wel drie punten als beloning.

Maar makkelijk zal het niet worden. Waar de kreet sociale voetbal al weer rondcirculeert is het natuurlijk gewoon een feit dat de Groningers vanavond tot de tanden gewapend zullen zijn nu ze voor zo’n beetje de laatste kans spelen om zich op te werken naar een veiligere plek. Want de huidige 17e plek betekent natuurlijk rechtstreekse degradatie.

Ook voor FC Utrecht staat er het nodige op het spel. Door de mindere resultaten van de laatste weken komen heel voorzichtig de ploegen onder ons steeds dichterbij. Hierdoor wordt de veilig gewaande play-off plek enigszins onder druk. Drie punten in Groningen zijn daarom zeer welkom. Silberbauer en zijn staf moeten dit nog doen zonder Bozdogan, Warmerdam, Younes, Labyad en St. Jago (bron AD). Vasilias Barkas is wel weer terug van ziekte en zal ongetwijfeld zijn plek onder de lat weer innemen. Ondanks het goede optreden van De Keijzer, zal de jongeling dit seizoen toch nog even geduld moeten hebben. We gaan er vanuit dat hij volgend seizoen weer de eerste keeper zal zijn.

Luuk Brouwers trainde wegens privé zaken niet mee gisteren, de verwachting is dat Boussaid weer een basisplek heeft en mogelijk ook Jensen. Deze wisselingen zouden dan weer ten koste kunnen gaan van Bart Ramselaar, die tegen Volendam eindelijk weer eens een basisplek had. Gezien deze keuzes zal er weer geopteerd worden voor een 4-3-3 opstelling met Douvikas als centrale spits en Booth en Boussaid op de flanken.

Of dit werkelijkheid wordt, zien we vanavond om 20.00 uur als er afgetrapt wordt in de Euroborg onder leiding van scheidsrechter Manschot. Volgende week zondag speelt FC Utrecht weer in de Galgenwaard. Dan is FC Twente de tegenstander.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Hendriks – Viergever

Toornstra – Van de Streek – Jensen

Booth – Douvikas – Boussaid