Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Volendam

Zelden kwam een interlandperiode zo geroepen. Waar de gemiddelde FC Utrecht supporter zich verveelt tijdens een periode zonder competitievoetbal, was het nu wel een lekker moment van bezinning. Hoewel de uitbarsting in de kleedkamer inmiddels twee weken geleden is, is het natuurlijk wel de vraag hoe men uit deze periode is gekomen. Het belangrijkste is in ieder geval dat de rijen op alle niveaus worden en zijn gesloten en dat iedereen weer als één man achter de club gaat staan. Te beginnen op zondagmiddag om 14.30 uur in de Galgenwaard tegen FC Volendam. Onder het toeziend oog van veel oud spelers moeten de mannen van Silberbauer zorgen dat de drie punten in Utrecht blijven en dat er beterschap wordt getoond na de laatste resultaten.

De trainer heeft weer bijna iedereen tot zijn beschikking. Ter Avest en Bozdogan ontbreken nog, maar Booth en Dost zijn weer fit en zouden in de basis kunnen starten. Als we de berichten in het AD mogen geloven, is dat ook het geval. Dat zou betekenen dat er weer gekozen wordt voor een 4-4-2 systeem waarbij Douvikas en Dost samen in de spits spelen. Als Amerikaans international Booth dan weer met wat voorzetten kan strooien, moet een herhaling van de uitwedstrijd tegen Volendam weer mogelijk zijn. Als is Volendam van na de winterstop een ander verhaal dan voor de winterstop. De Volendammers hebben na de break een flink aantal punten bij elkaar gespeeld, al is dat wel voornamelijk in de thuiswedstrijden. Maar er valt dus niets te onderschatten.

Het gaatje met de ploegen onder ons is de laatste tijd kleiner geworden. Maar winst zou wel weer het nodige aan lucht geven en kan er misschien bij goede uitslagen bij andere wedstrijden ook weer een beetje naar boven gekeken worden. Al wordt het aantal te spelen wedstrijden natuurlijk ook steeds minder. Maar een goede serie zou een lekkere opsteker zijn richting de play-offs. Buiten de teruggekeerde Dost en Booth is ook Van der Maarel weer terug na zijn schorsing en Van der Hoorn na ziekte. Tommy St. Jago speelde vrijdag met Jong FC Utrecht een verdienstelijke partij tegen PEC Zwolle en deed zo weer ritme op. Inmiddels dus weer keuze voldoende in alle linies.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martens en aangezien die bij zijn vorige optreden al schrok van een half bekertje bier, is het te hopen dat de supporters zich alleen te buiten gaan aan vocale steun aan het team. Dat zou het team ook helpen in deze lastige periode. De Galgenwaard is zo goed als uitverkocht, dus alle voorwaarden zijn er om er iets moois van te maken. Zelfs de zon zou moeten gaan schijnen als de weersvoorspelling klopt. Komende vrijdag gaat FC Utrecht op bezoek in het hoge Noorden waar FC Groningen er alles aan moet doen om uit de degradatiezorgen te komen. Maar eerst op naar een overwinning tegen Volendam.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Hendriks – Viergever

Booth – Toornstra – Van de Streek – Boussaid

Douvikas – Dost