Reactie RvC op incident na duel tegen Go Ahead Eagles

De Raad van Commissarissen van FC Utrecht keurt het incident met grootaandeelhouder Frans van Seumeren in de kleedkamer van FC Utrecht na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles af en zal de bestuurlijke afspraken verder aanscherpen. Frans van Seumeren reageerde zaterdagavond emotioneel richting de selectie en staf van het eerste elftal.

“De manier waarop Frans heeft gehandeld past niet bij de normen en waarden van FC Utrecht, waar een veilig werkklimaat voorop staat”, legt voorzitter van de RvC Pieter Leyssius uit. “Frans is al 15 jaar een zeer betrokken aandeelhouder, die veel voor de club heeft betekend en nog altijd betekent, maar in zijn emotie is hij afgelopen zaterdag te ver gegaan.” Van Seumeren heeft de volgende dag zijn excuses aangeboden aan de staf en spelers. Over het incident heeft de voltallige RvC de afgelopen dagen zorgvuldig gesproken. “Frans heeft er spijt van en heeft ons als RvC, maar ook de hele club, verzekerd dat dit nooit meer zal plaatsvinden.”

De RvC is ervan overtuigd dat na de gesprekken met Frans van Seumeren de kaders, verantwoordelijkheden en regels die gelden voor RvC-leden op de juiste manier nageleefd worden.

Bron: fcutrecht.nl