Voorbeschouwing FC Utrecht – Fortuna Sittard

Na de ongelooflijke zeperd van afgelopen dinsdag, staat vrijdagavond het volgende duel alweer op het programma. Het is aan de spelersgroep om dan te laten zien dat het de rug kan rechten en men, nu de kortste weg naar Europa is afgesloten, ervoor gaat om het doel, het behalen van Europees voetbal, nu via de play-offs binnen gaat halen. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard moet daar de eerste aanzet voor zijn. Geen gelul meer over te weinig energie of namen van spitsen die niet bekend zijn, gewoon met je hele hebben en houwen de tegenstander bij de keel pakken en pas na 90 minuten loslaten. Dat is men de supporters wel verschuldigd. En als ze dat laten zien, dan hoeft niet de trainer via een autocue filmpje voor lul te staan om de steun van het publiek te vragen. Want die steun komt er echt wel weer als men 90 minuten lang de ballen uit de broek loopt en werkt. Misschien niet allemaal meer correct beschreven in onze tegenwoordige tijd, maar voor FC Utrecht supporters volledig begrijpelijk.

Een brevet van onvermogen was het afgelopen dinsdag zeker. Voor zowel de spelers als de aanwezige technische staf. Het lukte beiden niet om de wedstrijd te kantelen en een aantal spelers gaven wederom niet thuis. We zullen geen namen noemen, maar laten we hopen dat deze spelers ook eens kritisch naar zichzelf durven te kijken en beseffen dat het niet goed genoeg is wat ze laten zien. Of daar een afrekening voor komt bij de wedstrijd tegen Fortuna valt te bezien. Uit een (niet voorgelezen) interview met de trainer geeft hij aan dat spelers nu de kans krijgen om te laten zien wat ze waard zijn en het vertrouwen van de supporters terug moeten winnen. Aan de ene kant geeft het aan hoe Silberbauer in het proces zit en zijn spelers niet zomaar laat vallen. Hopelijk betalen de spelers dat terug en kunnen we weer verder bouwen waaraan begonnen is met de komst van de Deen.

Nog geen Viergever en Dost. Beiden zijn op de weg terug en kunnen waarschijnlijk weer snel aansluiten. Dat geldt ook van Taylor Booth. Zijn blessure valt mee. Dat kunnen we niet zeggen van Can Bozdogan. De huurling zou zomaar tot het einde van het seizoen uitgeschakeld kunnen zijn. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk gemaakt, maar zijn blessure is ernstiger dan op het eerste gezicht leek. Het is lastig in te schatten of er echt wijzigingen in de basiself gaan komen. Ramselaar en Labyad missen nog wedstrijdritme, maar wellicht durft Silberbauer het aan om met ze te starten. Maar logischer zou zijn, dat hij begint met de elf van dinsdag, die dan kunnen tonen dat de wedstrijd tegen Spakenburg een ongelooflijke misser was en dat de boodschap duidelijk is. Passie, strijd en onverzettelijkheid. Dat is wat morgen geëist wordt. Drie punten dienen in de Galgenwaard te blijven en het mes moet 90 minuten lang tussen de tanden zitten.

Vermoedelijke opstelling:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel

Brouwers – Toornstra – Van de Streek

Jensen – Douvikas – Boussaid

One thought on “Voorbeschouwing FC Utrecht – Fortuna Sittard

  1. Brouwers is geschorst en Jensen niet fit voor deze wedstijd. Verwacht als vervangers Ramselaar en Labyad of Maeda.

Comments are closed.