Voorbeschouwing FC Utrecht – PSV

Na de teleurstellende prestatie tegen Vitesse wacht FC Utrecht zondag een tegenstander waartegen het altijd lastig. Op één of andere manier ligt de Eindhovense club de Utrechters niet. De uitwedstrijd was een vernedering, maar lijkt gelukkig al weer een eeuw geleden. Hopelijk zitten er nog wel wat revanchegevoelens in de groep.

Nog geen Dost, Warmerdam, Younes en Viergever terwijl Toornstra geschorst is. Waarschijnlijk wel weer Sagnan en mogelijk ook Ramselaar tot beschikking van de trainer. Al is de vraag hoe lang deze spelers kunnen spelen na hun afwezigheid. Ook St. Jago is weer fit, hij speelde afgelopen week 30 minuten mee bij Jong FC Utrecht. Maar de verdediger zal mogelijk eerst nog wat minuten maken bij Jong voordat hij weer opgenomen wordt in de wedstrijdselectie van het eerste.

Op het middenveld zal Brouwers ongetwijfeld de plek van Toornstra innemen. Mooi voor hem om te laten zien of hij het de trainer moeilijk kan maken in de keuze voor toekomstige wedstrijden. Net als Van der Hoorn speelt Toornstra de laatste tijd niet zijn beste wedstrijden, dus de gelegenheid voor Brouwers om zich te tonen.

Achterin is met de komst van Sagnan weer wat meer mogelijk. Dit zal ten koste gaan van Kluivert. Boussaid, die tegen Vitesse bijna iedere bal inleverde bij de tegenpartij, zal concurrentie gaan krijgen van Bart Ramselaar, al zal de laatste toch voorzichtig gebracht worden en waarschijnlijk het eerst moeten hebben van wat invalbeurten. Bij de training van vrijdag ontbrak Bozdogan met wat rugklachten maar we gaan er vanuit dat hij gewoon kan aantreden.

PSV spelde afgelopen donderdag in de tussenronde in de Europa League een uitwedstrijd tegen Sevilla. De ploeg van Van Nistelrooij verloor met 3-0 en lijkt uitgeschakeld voor het vervolg. Met deze teleurstelling in het hoofd en de nodige reisuren in de benen, is het aan FC Utrecht om er in de zo goed als uitverkochte Galgenwaard eens flink op te knallen. Met de steun van het publiek zou het dan toch weer eens mogelijk moeten zijn om de drie punten in Utrecht te houden. Dat zou een mooie opsteker zijn met het oog op de volgende (uit)wedstrijd tegen concurrent Sparta Rotterdam.

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur in de Galgenwaard onder leiding van scheidsrechter Lindhout. Komende vrijdag speelt FC Utrecht dus een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Die wedstrijd begint om 20.00 uur en het uitvak is al tijden uitverkocht. Aan steun zal het dus niet ontbreken.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel

Van de Streek – Brouwers – Bozdogan

Booth – Douvikas – Boussaid