Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht

Geen FC Utrecht supporters en de geblesseerden Sagnan, Viergever, Ter Avest, Warmerdam, St. Jago, Hendriks, Ramselaar, Youness en Dost. Zorgen genoeg dus voor Silberbauer en zijn staf. Toch zal de coach er vandaag tegen Vitesse weer elf moeten opstellen. Bemoedigend is natuurlijk wel dat St. Jago, Hendriks en Ramselaar op de weg terug zijn en misschien wel heel dicht op de selectie zitten. Hendriks en St. Jago kunnen, gezien hun leeftijd, eerst nog minuten maken bij Jong FC Utrecht, voor Bart Ramselaar ligt dat uiteraard een stuk lastiger. Misschien biedt hiervoor de bekerloting een uitkomst. Zowaar weer eens een thuiswedstrijd en zelfs een derby. Alessandro Damen, FC Utrecht fan en doelman van Spakenburg, haalde gisteren de balletjes van FCU en Spakenburg uit de bowl waardoor FC Utrecht in de week van 28 februari in de kwartfinale thuis mag aantreden tegen de amateurclub uit het vissersdorp. Een mooi affiche waarbij we er natuurlijk vanuit gaan dat FC Utrecht de halve finale moet bereiken. Al zullen de Spakenburgers hun huid natuurlijk zo duur mogelijk willen verkopen, het kwaliteitsverschil zou de doorslag moeten geven.

Terug naar vandaag. Bij Vitesse geen Pröpper en Bero (geblesseerd en geschorst). Twee belangrijke krachten bij het teleurstellend presterend Vitesse. Toch zal het geen gemakkelijke pot worden. Onder Cocu lijkt herstel aanstaande en gezien de kwaliteit van de spelersgroep, staat de ploeg te laag voor hun doen. FC Utrecht heeft het altijd lastig in Arnhem, maar zal gezien de vorm toch met genoeg vertrouwen afreizen naar Arnhem. Helaas dus niet gesteund door een vol uitvak (Sparta uit is alweer uitverkocht). Toch jammer dat door het gedrag in Arnhem de laatste jaren, de ploeg daar niet gesteund kan worden. Hopelijk beseft iedereen inmiddels dat vooral de ploeg geschaad wordt als dit soort maatregelen worden opgelegd. Al is het wel zo dat je je soms afvraagt of er niet te snel naar dit middel gegrepen wordt (zie Enschede).

Afgezien van de achterhoede, zal Silberbauer weinig veranderen. Naast Barkas zullen achterin ongetwijfeld Klaiber, Van der Hoorn, Kluivert en Van der Maarel acte de présence geven. Op het middenveld zullen Toornstra, Van de Streek en de al een paar wedstrijden uitblinkende Bozdogan moeten gaan zorgen voor ondersteuning en aanvoer van de voorhoede spelers Boussaid, Douvikas en Booth. Scheidsrechter in het Gelredome is Jannick van der Laan en de aftrap is om 14.30 uur. Volgende week zondag komt PSV naar de Galgenwaard. Voor deze wedstrijd loopt de kaartverkoop hard. Nog maar enkele kaarten Bunnikside terwijl ook de Zuid en Noord al flink vol zitten. Wees er dus snel bij. De wedstrijd in de Galgenwaard begint zowaar eens om 14.30 uur…

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Kluivert – Van der Maarel

Bozdogan – Toornstra – Van de Streek

Booth – Douvikas – Boussaid