post

FC Volendam – FC Utrecht 0-4 (0-1)

Op overtuigende wijze heeft FC Utrecht het eerste gedeelte van dit Eredivisieseizoen afgesloten. De ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser boekte vanavond (zaterdag) in het Kras Stadion de vierde Eredivisiezege op rij. FC Volendam werd met 0-4 verslagen.

Ineens duikt Gaetano Oristanio vrij op voor Vasilis Barkas. Met nog een minuut of tien te spelen is dat hét moment voor FC Volendam om iets terug te doen en de aansluiting met FC Utrecht te hervinden. Maar sluitpost Barkas van de Domstedelingen steekt daar een stokje voor. De international van Griekenland gooit zichzelf in de baan van het schot en haalt daarmee de angel uit de Volendamse aanval. FC Utrecht blijft daardoor met 0-2 aan de leiding. 

Van de Streek beslist de pot
Dat is een prettige marge, maar het kan natuurlijk nog fijner. En daarvoor zorgt Sander van de Streek. De aanvallende middenvelder van FC Utrecht chipt na een pass van Othmane Boussaid de bal over goalie Filip Stankovic heen. De netten bollen, het uitvak is uitzinnig, Van de Streek beslist de pot: 0-3 met nog maar een minuut of vijf op de klok.

De 41ste voor Van de Streek
Het is voor Van de Streek zijn 41ste doelpunt namens FC Utrecht, en daarmee komt de Barnevelder in het Eredivisietopscorersklassement aller tijden van de Domstedelingen op gelijke hoogte met Sébastien Haller: samen delen zij de achtste plek. Ook op een andere ranglijst staat Van de Streek nu naast Haller: dat van doelpuntenmakers van FC Utrecht in de Eredivisie deze eeuw. En daar gaan Van de Streek en Haller samen in aan kop, gevolgd door Stefaan Tanghe (39 goals), Jacob Mulenga (37 treffers) en Gyrano Kerk (36 doelpunten). 

Dost kopt raak
Boussaid bereidt niet alleen het doelpunt van Van de Streek voor, de invaller staat ook aan de basis van de 0-2. Die wordt gescoord door Bas Dost, ruim een kwartier voor tijd. Na een lange aanval waarin de bal van voet naar voet gaat is het de Belgische invaller die de kans ziet de bal voor te geven op Dost, die hard raak kopt. Het is voor Dost zijn zesde treffer van dit seizoen en zijn derde die hij deze jaargang met het hoofd maakt. Geen enkele speler in de Eredivisie is dit seizoen vaker trefzeker met het hoofd.

Boussaid gaat ook de boeken in
Niet alleen tikken Dost en Van de Streek met hun door Boussaid voorbereide doelpunten mijlpalen aan, de Belg zelf schrijft met zijn twee assists als invaller ook een beetje geschiedenis. Hij is de derde die deze eeuw namens FC Utrecht die als invaller twee doelpunten voorbereidt, na Dave van den Bergh (in 2002) en zijn landgenoot Tom Caluwé, in 2008.

Mijlpaaldoelpunt van Booth
Al in het begin van de match wordt door FC Utrecht een andere mijlpaal bereikt. Het doelpunt waarmee Taylor Booth na een kwartier spelen de score opent – de Amerikaan schiet raak nadat Stankovic een door Dost geschoten bal, na een fraaie voorzet van Daishawn Redan, keert maar niet kan voorkomen dat de bal terug het veld in komt – is de duizendste uitgoal van FC Utrecht in de Eredivisie aller tijden. HIER lees je meer over dat doelpunt, en de 999 uittreffers die aan de rake knal van Booth voorafgingen.

Nog een vink gezet
Een FC Utrecht dat de weg naar het net gemakkelijk weet te vinden komt op het Volendamse kunstgras – het enige kunstgrasveld in de Eredivisie waarop de FC uit de Domstad nog niet heeft gescoord voor vandaag; en ook die vink kan dus worden gezet – geen moment in de problemen tegen hekkensluiter FC Volendam. De ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser grijpt op overtuigende wijze en voor de vierde keer op rij drie punten. In die recente reeks worden door de Domstedelingen ook Sparta Rotterdam, sc Heerenveen en FC Groningen verslagen. 

Met 24 uit 14 de winterstop in
FC Utrecht gaat de winterstop in met in totaal 24 punten op de teller, en in de wetenschap dat het eerste deel van de competitie beduidend korter is geweest – 14 partijen – dan het tweede part wordt; na de break wachten nog eens 20 Eredivisiewedstrijden. Voor de Utrechtse FC begint het tweede deel van de competitie met een thuiswedstrijd. Op zondag 8 januari is Feyenoord de tegenstander in Stadion Galgenwaard.

FC Volendam – FC Utrecht 0-4 (0-1)
15. Taylor Booth 0-1
74. Bas Dost 0-2
84. Sander van de Streek 0-3
90+2. Can Bozdogan 0-4

Gele kaarten: Lequincio Zeefuik (FC Volendam), Sander van de Streek (FC Utrecht).

Toeschouwers: 6.650.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling FC Volendam: 
Filip Stankovic; Brian Plat (65. Benaissa Benamar), Xavier Mbuyamba, Damon Mirani, Derry John Murkin; Oskar Buur (46. Walid Ould-Chikh), Carel Eiting, Gaetano Oristanio; Bilal Ould-Chikh, Lequincio Zeefuik (64. Henk Veerman), Ibrahim El Kadiri.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Sean Klaiber (90. Hidde ter Avest), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Mark van der Maarel; Jens Toornstra (90+1. Can Bozdogan), Luuk Brouwers, Taylor Booth (56. Othmane Boussaid), Sander van de Streek (90+1. Naoki Maeda); Daishawn Redan (64. Amin Younes), Bas Dost

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “FC Volendam – FC Utrecht 0-4 (0-1)

  1. Een goede laatste wedstrijd voor de winterstop. Ook voor het doelsaldo een lekkere overwinning. Het is nog zeker niet sprankelend maar er zit duidelijk verbetering in.

  2. Ongelooflijk dat het bestuur van Utrecht het vreemd vindt dat er clubs zijn die zonder overleg geen Utrecht supporters meer willen ontvangen. Zelfs na een overwinning vinder er van die inventieve debielen het nodig om vernielingen aan te richten en het bestuur is ziende blind en horende doof. Ga zo door zou ik zeggen
    En ze worden door de spelers nog bedankt voor hun aanwezigheid, geweldig zou ik zeggen

Comments are closed.