Voorbeschouwing FC Utrecht – AZ

Waar we vorige week vooraf dachten dat Fraser niet zou wisselen, werden we door de coach verrast. Zo waren er ineens basisplaatsen voor Younes, Maeda, Warmerdam en Klaiber. Drie van de vier lieten zich met regelmaat zien, terwijl Warmerdam helaas nog steeds niet op het niveau is waarop hij binnenkwam vanuit Groningen. Maar wie weet als de back een aantal wedstrijden op rij kan spelen, hij toch weer kan laten zien waarom FC Utrecht hem gehaald heeft. Inmiddels heeft Fraser een bijna fitte selectie tot zijn beschikking. Hendriks, Ramselaar en St. Jago zijn de lang geblesseerden, terwijl er verder weinig echt geblesseerden zijn. Dat er nog een aantal spelers zijn die richting topfit moet geraken, is duidelijk. Dit geldt o.a. voor Maeda en Younes, maar ook Mahi is weer fit en zal zich weer willen laten zien. De wil om zich te tonen spatte ervan af bij de uitzending van Berg Sport, maar het zal niet meevallen om zich in het elftal te spelen. Zoals al eerder aangegeven, FC Utrecht heeft een enorme selectie en de coach kan putten uit een arsenaal van spelers.

Of dit voor problemen gaat zorgen is natuurlijk ook de vraag. Zo zijn Van der Hoorn en Viergever weer inzetbaar, maar houden Van der Maarel en Sagnan, samen met hun companen, het doel schoon. Dus waarom wisselen? Natuurlijk, opbouwend is dit niet het centrum dat je wilt zien, maar ja, het gaat als eerste om het verdedigen en tegendoelpunten voorkomen. Vooral Sagnan heeft moeite met het bereiken van medespelers, maar verdedigend is er weinig op hem aan te merken. Lastige keuze dus voor de trainer. Maar het tevreden houden van de wisselspelers is ook een taak van de technische staf. Toch zou het ons niet verbazen als de trainer misschien wel wat minder keuzes zou willen hebben.

Op het middenveld en voorin lijken dezelfde spelers te gaan starten, al bleek tijdens het al eerder genoemde tv programma dat Toornstra mogelijk toch gehavend uit de strijd in Rotterdam is gekomen en de mogelijkheid bestaat dat Brouwers voor hem in de plaats speelt. Bozdogan lijkt zijn plek wel veroverd te hebben en good old Van de Streek liet tegen Excelsior maar weer eens zien scorend vermogen te hebben. Hopelijk kan Bas Dost zich ook weer laten gelden. De spits, al goed voor 5 goals, miste oog in oog met de keeper, maar blijft maar doorgaan met jagen.

Tegen AZ zal het uiteraard wel een andere wedstrijd worden dan tegen Excelsior. Hoewel er in de Galgenwaard gespeeld wordt, zal de koploper toch vooral het spel (willen) maken. Aan FC Utrecht de opdracht om dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Op, en soms over, het randje, met passie en strijd en waar mogelijk met messcherpe counters de Alkmaarders pijn proberen te doen. Het kan een mooi voetbalgevecht worden. Met Feyenoord – Twente en Heerenveen – PSV zouden de drie punten voor aansluiting bij de ploegen boven ons kunnen zorgen. Met de altijd lastige uitwedstrijd tegen PSV voor de boeg, een welkom idee.

De wedstrijd staat morgen onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük. AZ speelde afgelopen donderdag nog een thuiswedstrijd in de Conference League. De wedstrijd in de Galgenwaard begint om 14.30 uur. Er zijn nog (beperkt) kaarten beschikbaar voor de Bunnik- en Cityside. Er geldt voor deze wedstrijd wel een clubkaartverplichting.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Maarel – Sagnan – Warmerdam

Brouwers – Van de Streek – Bozdogan

Maeda – Dost – Younes