post

Excelsior – FC Utrecht 0-1 (0-1)

Alles op alles zet Excelsior in de slotfase van de wedstrijd om een gelijkmaker te forceren. Trainer Marinus Dijkhuizen voert de nodige wissels door om met verse krachten zo mogelijk nog nadrukkelijker op de Utrechtse deur te kloppen. Dat gebeurt ook, maar FC Utrecht houdt overtuigend stand. Vasilis Barkas? De Griekse goalie is voor de derde partij op rij onverslaanbaar. Zijn clean sheet is de basis onder de drie punten die de Utrechters op het Kralingse kunstgras veroveren.

Van de Streek kopt raak
Aan één doelpunt heeft FC Utrecht, dankzij die defensieve doortastendheid, in Rotterdam genoeg. Dat is te danken aan een rake kopbal van Sander van de Streek. De aanvallende middenvelder kopt de bal na een half uur spelen van dichtbij achter Excelsior-goalie Stijn van Gassel, na een knap aangesneden corner van Can Bozdogan: 0-1.

Sterke fase
De goal wordt gescoord op een moment dat FC Utrecht de touwtjes in handen neemt in het Van Donge en De Roo Stadion. Komt Excelsior aanvankelijk nog goed weg als Naoki Maeda van dichtbij een bal naast het doel glijdt en als na een klutssituatie door Bas Dost en Modibo Sagnan geschoten ballen niet tegen de touwen eindigen, Van de Streek heeft het vizier wel op scherp staan.

Opnieuw de nul
Sluitpost Barkas van FC Utrecht moet met regelmaat handelend optreden om zijn derde ‘nul’ op rij te scoren. De Griek maakt in de eerste helft een schuiver van Kenzo Goudmijn onschadelijk, weerhoudt Couhaib Driouech van scoren en is na de rust met regelmaat belangrijk als hij voorzetten onderschept en Kralingse doelpogingen in de kiem smoort.

Basisdebuut voor Younes
Bij FC Utrecht, dat aantreedt in een 4-3-3-formatie, staat Naoki Maeda voor het eerst in de basis tijdens zijn tweede Utrechtse periode, en maakt Amin Younes zelfs voor het eerst zijn opwachting in het basisteam dat door Hoofdtrainer Henk Fraser is opgesteld. Younes speelt een klein uur in Kralingen, Maeda maakt bijna zeventig minuten vol.

Volgende pot: AZ-thuis
De volgende wedstrijd van FC Utrecht: AZ-thuis. Die pot begint op zondag 9 oktober in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur. Het duel staat in het teken van Utrecht 900 Jaar. De volgende uitwedstrijd van de Utrechters is op zondag 16 oktober. Dan gaat de FC uit de Domstad op bezoek bij PSV in Eindhoven. Voor beide partijen is de kaartverkoop in volle gang.

Excelsior – FC Utrecht 0-1 (0-1)
31 Sander van de Streek 0-1

Gele kaarten: Siebe Horemans, Redouan El Yaakoubi (Excelsior), Can Bozdogan (FC Utrecht).

Toeschouwers: 4.142.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling Excelsior:
Stijn van Gassel; Siebe Horemans, Redouan El Yaakoubi, Serano Seymor, Nathan Tjoe-A-On (84. Maxime Awoudja); Julian Baas, Yassin Ayoub; Marouan Azarkan (68. Reda Kharchouch), Kenzo Goudmijn (78. Jacky Donkor), Couhaib Driouech (68. Lazaros Lamprou); Mike van Duinen.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber (68. Hidde ter Avest), Mark van der Maarel, Modibo Sagnan, Django Warmerdam; Can Bozdogan, Jens Toornstra (57. Luuk Brouwers), Sander van de Streek (80. Daishawn Redan); Naoki Maeda (68. Moussa Sylla), Bas Dost, Amin Younes (57. Arthur Zagre)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUFans

One thought on “Excelsior – FC Utrecht 0-1 (0-1)

  1. Wat was het weer slecht en onverdiend makkelijk om je te verschuilen achter het feit dat de 3 punten binnen zijn. Alle geluk van de wereld dat die domme actie van Vd maarel niet werd bestraft met een penalty.
    Valt me van de trainer, zelf in zijn actieve jaren een prima verdediger, ontzettend tegen dat hij er niet in geslaagd is om te zorgen dat de gatenkaas achterin is verholpen. Weinig tot geen organisatie zal nog genoeg punten gaan kosten ondanks dieprima keeper
    Nu volgen PSV en AZ , ga er maar aanstaan

Comments are closed.