Voorbeschouwing Excelsior – FC Utrecht

Na een interlandperiode is het altijd afwachten wat de status van de spelers is. Een aantal is op pad geweest met nationale (jeugd) elftallen en de rest heeft de tijd gehad om verder aan elkaar te wennen en fitter te worden. Want dat laatste blijft toch blijkbaar een probleem bij FC Utrecht. In een interview liet Fraser toch doorschemeren dat niet iedereen even fit is en niet vanaf het begin kan starten. Wat is dat toch de laatste jaren bij onze club? Halen we echt allemaal kneusjes of is de medische staf niet bekwaam of te voorzichtig. In de periode van Ten Hag werd er regelmatig in de laatste minuten nog gescoord, tegenwoordig worden sommige spelers al noodgedwongen na 60 minuten vervangen met een vorm van kramp. Misschien te makkelijk gezegd van buitenaf maar vanaf de tribune oogt het toch echt zo.

Maar goed, wie weet wat een weekje rust met de spelers doet. Met de visie van Fraser heeft het nog niet veel gedaan. De coach zal waarschijnlijk weer voor dezelfde elf kiezen die hij standaard de wei in stuurt. Al wordt de wei morgen vervangen voor een plastic veld. Dus wederom met Boussaid en Sylla. Beiden krijgen de nodige kritiek van de fans, die zich afvragen wanneer Younes en Maeda eens mogen laten zien wat ze in huis hebben. Beide spelers kwamen wel in actie in een oefenwedstrijd tegen Ajax en leverden beiden een voorzet af waaruit werd gescoord. Nou maakt één zwaluw nog geen zomer, maar gezien het rendement van de huidige flankspelers zou een wisseling geen gek idee zijn. Maar ja, blijkbaar is de fysieke gesteldheid van Younes en Maeda nog niet van dien aard dat dit een optie is.

Verder nog de gebruikelijke geblesseerden St. Jago, Ramselaar, Mahi en Hendriks. Waarschijnlijk ook nog geen basisplaats voor Sean Klaiber. Van der Hoorn en Viergever lijken weer terug, maar worden ook nog niet in de basis verwacht. Met deze grote selectie wordt het dringen in alle linies. Welke gevolgen dat heeft voor de tevredenheid van de spelers is de vraag. Ook daar zal de technische staf de nodige aandacht aan moeten geven.

De wedstrijd tegen Excelsior is vanuit historisch perspectief een goede voor onze FC. Van de 22 ontmoetingen werden er maar liefst 11 gewonnen terwijl de punten slechts 4 keer volledig in Kralingen bleven. Een weerzien met een paar oude bekenden. Zo stond coach Dijkhuizen als speler en assistent coach op de loonlijst en is de uit Griekenland teruggekeerde Ayoub zeker niet vergeten in de Domstad. In FC Utrecht TV van deze week bleek nog maar eens hoe diep de club bij de middenvelder in het hart zit. De wedstrijd begint morgen om 14.30 uur en FC Utrecht wordt gesteund door een uitverkocht uitvak. Scheidsrechter van dienst is Martens.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Maarel – Sagnan – Van der Kust

Sylla – Toornstra – Bozdogan – Boussaid

Dost – Douvikas