Voorbeschouwing FC Utrecht – N.E.C.

Na de 1-0 overwinning op Vitesse afgelopen zondag, mag FC Utrecht vrijdagavond alweer aantreden in de eigen Galgenwaard. Nu komt de aartsrivaal van de Arnhemmers op bezoek. De Nijmegenaren zullen ondersteunt worden door een vol uitvak. Aan de mannen van Fraser de mooie taak om te zorgen dat daar naarmate de wedstrijd vordert, steeds minder geluid uit komt.

Maar dat N.E.C. niet te onderschatten valt, heeft de ploeg dit seizoen al laten zien. En laten we wel zijn, het Utrechtse spel is nog niet datgene dat wij als supporters graag zien. Toch gloort er wel hoop. Twee overwinningen op rij zouden het vertrouwen moeten opkrikken. Inmiddels opgeklommen naar plek 8 zou ook wat extra lucht moeten geven. Weer een weekje verder qua trainingen en slijpen aan de speelwijze. Voor zover bekend geen nieuwe blessures. Nick Viergever is nog wel een vraagteken. De centrale verdediger trainde wel weer mee, maar is nog een twijfelgeval. Zijn vervanger, Sagnan, deed het vorige week naar behoren, maar moest zich wel laten vervangen wegens een blessure. Maar aangezien er geen nieuwe blessuregevallen bijgekomen zijn, gaan we ervan uit dat de Fransman kan spelen.

Een dilemma voor de trainer is natuurlijk wel de rechtsback positie. Hidde ter Avest draait tot nog toe zeker geen slecht seizoen, maar Sean Klaiber is natuurlijk niet voor niets gehaald. De Nieuwegeiner brengt met zijn manier van spelen ook extra gif in het team, dat zeer zeker welkom is. Verder heeft hij meer dreiging naar voren en kan daardoor meer ruimte creëren voor Sylla. De rechtsbuiten is nog niet altijd gelukkig en zou wel wat voor meer dreiging mogen zorgen met wat goede voorzetten op het spitsenduo. Misschien dat het eens tijd wordt om de Utrecht fans te laten zien waarom op het laatste moment Maeda toch weer gehuurd is. Op de andere vleugel zou het misschien ook eens het moment zijn om iedereen kennis te laten maken met de capaciteiten van Youness. Ook deze kwam laat binnen, maar is natuurlijk wel een speler met kwaliteit. Hij zou het eens moeten proberen in de rol van Boussaid. De Belg is altijd erg bedrijvig, maar het rendement is wel vrij laag en vaak is het brengen van ballen van links naar rechts. Youness is meer een speler met een actie en zou ook het spitsenduo van goede voorzetten moeten kunnen voorzien.

Keeper De Keijzer is weer terug en heeft wedstrijden gekeept bij Jong FC Utrecht. De eerste doelman van vorig seizoen heeft echter de pech dat de gehuurde Barkas het uitstekend doet. Hoewel twitter overbelast raakte met berichten uit Schotland van Celtic fans die ons sterkte wenste met de Griek, laat hij tot nog toe zien een goede keeper te zijn en vraag je je af wat voor niveau de Schotse fans van een doelman verwachten…. Voorlopig heeft de weer voor zijn land geselecteerde goalie de criticasters de mond gesnoerd en lezen we weinig twitterberichten meer uit Schotland.

Of Fraser voor de door ons geopteerde wijzigingen gaat, is de vraag. Gelukkig bepaalt de trainer zelf en hoeft hij geen rekening te houden met iedere individuele supportersmening. Hij traint iedere dag met die gasten en heeft daardoor veel meer zicht op hoe de spelers ervoor staan. Bovendien zal hij vooral willen bouwen aan een vaste speelwijze en het veilig stellen van de nodige punten, die weer voor vertrouwen moeten zorgen en vanuit daar gaan werken aan wat meer voetbal dat de supporters zal bekoren. Daarom waarschijnlijk nog niet al teveel wijzigingen morgenavond tegen N.E.C.

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nagtegaal. Volgende week is er geen eredivisievoetbal wegens een interlandbreak. Daarna volgt de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Maarel – Sagnan – Van der Kust

Sylla – Toornstra – Bozdogan – Boussaid

Douvikas – Dost