Douvikas en Barkas geselecteerd voor Griekenland

De FC Utrecht-spelers Vasilis Barkas en Tasos Douvikas zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Griekenland. Bondscoach Gustavo Poyet heeft een selectie van 26 spelers samengesteld voor de Nations League-duels die de Grieken later deze maand spelen tegen respectievelijk Cyprus en Noord-Ierland.

Barkas heeft op dit moment dertien interlands op de teller staan. De doelman, die bij FC Utrecht dit seizoen in de Eredivisie nog geen minuut miste, speelde voor het laatst voor de nationale ploeg op 11 november 2020. Aanvaller Douvikas kwam elf keer in actie voor Ethniki Omada. Zijn laatste cap dateert van 9 juni jongstleden.

Griekenland is in Groep 2 van League C nog foutloos. De equipe van Poyet boekte Nations League-overwinningen op Noord-Ierland (uit, 0-1), Kosovo (uit, 0-1), Cyprus (thuis, 3-0) en Kosovo (thuis, 2-0).

Op zaterdag 24 september speelt Griekenland in de AEK Arena in Larnaca een uitwedstrijd tegen Cyprus. Op dinsdag 27 september volgt dan de zesde en laatste groepswedstrijd: thuis tegen Noord-Ierland.

bron: fcutrecht.nl