post

FC Utrecht – Vitesse 1-0 (0-0)

Voor de tweede keer op rij heeft FC Utrecht een driepunter gescoord. De ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser was vanmiddag (zondag) met 1-0 te sterk voor Vitesse. In Stadion Galgenwaard was Bas Dost de matchwinner.

Hij past precies, de bal die Bas Dost vlak voor tijd op het doel van Vitesse schiet. Geen harde knal, juist niet. Maar geplaatst. Perfect in de hoek, buiten bereik van keeper Kjell Scherpen bovendien. De bal gaat tegen de touwen, Dost is door het dolle heen – en met hem op de 350 meegereisde Vitesse-supporters na iedereen in Stadion Galgenwaard. Voor het eerst dit seizoen knalt La Cucamarcha door de speakers, en meteen levert het ook de volle buit op. FC Utrecht 1, Vitesse 0.

Mijlpaaltreffer voor Dost
Dost kan daarmee één van de drie teams waartegen hij in de Eredivisie al wél speelde maar nog niet scoorde, van zijn lijstje afstrepen. Vitesse: acht keer al trekt hij tegen de Arnhemmers ten strijde, maar een doelpunt meepakken tegen de Gelderlanders lukt nog nooit. Tot deze middag dus. En met dat doelpunt, alweer zijn vijfde van dit nog prille seizoen, is ook meteen zijn eerste treffer als speler van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard een feit.

Kansen over en weer
Het is een doelpunt dat ervoor zorgt dat FC Utrecht een wedstrijd over de streep trekt waarin het qua kansen op en neer golft. De Utrechters krijgen mogelijkheden via onder anderen Othmane Boussaid, Tasos Douvikas en Moussa Sylla, maar bijten zich lang stuk op sluitpost Scherpen. Aan de andere kant levert Vasilis Barkas met regelmaat puik werk, voor bijvoorbeeld inzetten van Matús Bero, Kacper Kozlowski en Melle Meulensteen onschadelijk te maken. In de blessuretijd houdt de Griek een door Vitesse-invaller Ferro gekopte bal tegen.

Tweede overwinning op rij
Niet lang daarna barst het feestgedruis los in Stadion Galgenwaard, waar dik 15.000 FC Utrecht-supporters de eerste thuiszege van deze jaargang vieren. Het is bovendien de tweede overwinning op rij voor FC Utrecht, dat een week eerder Fortuna al klopt in Sittard (3-4). 

Vrijdag: NEC-thuis
Vrijdag krijgt FC Utrecht opnieuw bezoek van een ploeg uit Gelderland. Dan is NEC de tegenstander van de ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser. Het duel met de Nijmegenaren begint om 20.00 uur.

FC Utrecht – Vitesse 1-0 (0-0)
84 Bas Dost 1-0

Gele kaarten: Maximilian Wittek (Vitesse).

Toeschouwers: 15.807.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (46. Sean Klaiber), Mark van der Maarel, Modibo Sagnan (78. Ruben Kluivert), Djevencio van der Kust (78. Django Warmerdam); Moussa Sylla, Jens Toornstra, Luuk Brouwers (46. Can Bozdogan), Othmane Boussaid (84. Sander van de Streek); Bas Dost, Tasos Douvikas.

Opstelling Vitesse:
Kjell Scherpen; Carlens Arcus, Ryan Flamingo, Melle Meulensteen, Enzo Cornelisse (86. Nikolai Baden Frederiksen), Maximilian Wittek; Sondre Tronstad (90. Ferro), Matús Bero, Kacper Kozlowski (56. Million Manhoef); Gabriel Vidovic (56. Mohamed Sankoh), Bartosz Bialek

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

One thought on “FC Utrecht – Vitesse 1-0 (0-0)

  1. Soms vergoedt het resultaat alles of is het de start van een ommekeer. Deze deed wel echt pijn aan mijn ogen. En ik zie nog weinig aanknopingspunten voor een ommekeer. Maar hoop wel dat deze er gaat komen, want dit soort voetbal ontneemt mij veel kijkplezier.

Comments are closed.