Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse

Na de overwinning in Sittard is het zaak dat vandaag (zondag) tegen Vitesse een volgend resultaat wordt behaald. Want ook de Arnhemmers lijken uit een diep dal op te klimmen, en hen nu een tik geven is altijd goed voor het vertrouwen van de ploeg van Henk Fraser.

Bekend is dat de lokale driehoek een duidelijk signaal naar FC Utrecht heeft gegeven. Als er weer ongeregeldheden plaats vinden, dan kan dit leiden tot maatregelen waar ook het overgrote deel van de goedwillende supporters last van gaan krijgen. Met de recente historie tussen FC Utrecht en Vitesse in het achterhoofd is dit, helaas, geen overbodige waarschuwing.

Weer terug naar het voetballen. Bij FC Utrecht begint een deel van de ziekenboeg weer leeg te stromen. Fabian de Keijzer en Arthur Zagre hebben al meerdere keren minuten gemaakt in Jong FC Utrecht. En Sander van de Streek sluit vandaag naar verwachting weer aan bij de wedstrijdselectie. Wel ontbreekt Mike van der Hoorn nog, al heeft hij de groepstraining wel hervat.
En mogelijk is aanvoerder Nick Viergever afwezig tegen Vitesse. Hij heeft klachten (niet verder gespecificeerd in de berichtgeving) en zaterdag zou worden besloten of hij in actie kan komen. Als dat niet het geval is, dan lijkt good old Mark van der Maarel zijn logische vervanger als aanvoerder. Maar met wie in het centrum? Modibo Sagnan en Ruben Kluivert hebben nog geen onuitwisbare indruk gemaakt. Daarnaast ging rond de komst van Sean Klaiber het verhaal dat de staf Hidde ter Avest ook wel als een optie zag voor in het centrum. Maar daar heeft hij nog nooit gestaan, en is Klaiber al wedstrijdfit genoeg om te starten? Daarom lijkt Sagnan toch de eerste keuze als vervanger.

Verder houdt Henk Fraser waarschijnlijk bijna vast aan de basis die tegen Fortuna Sittard startte. Inderdaad, bijna. Want Tazos Douvikas zal met zijn invalbeurt zeer waarschijnlijk Redan uit de basis hebben verdreven. En als Douvikas en Dost starten, dan staan de makers van alle acht goals dit seizoen (opvallend detail: allemaal buitenshuis gescoord) op het veld. Het is ook zaak dat er andere spelers gaan scoren en dat er in de Galgenwaard gaat worden gescoord.

Het duel start vandaag om 12:15 uur en staat onder leiding van Bas Nijhuis. Wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Ter Avest – Van der Maarel – Sagnan – Van der Kust
Sylla – Brouwers – Boussaid
Toornstra
Dost – Douvikas