Voorbeschouwing FC Utrecht – Ajax

Met het contracteren van Jens Toornstra is de twaalfde aanwinst binnen en als we de kranten en de geruchtenmachine mogen geloven, is FC Utrecht nog niet uitgewinkeld. Zo gaan de namen van Sean Klaiber en Mees Hoedemakers nog rond, maar in hoeverre dat haalbaar is, is natuurlijk de vraag. Of het terecht is om te verwachten dat we bij de derde competitiewedstrijd een ingespeelde ploeg zien, is een open deur. Want tel daarbij op dat er een compleet nieuwe staf is en dat we aan een andere speelwijze werken en je weet dat het misschien wel een paar maanden duurt eer alles helemaal op zijn plek valt. Dan hebben we het nog niet eens over de late arriveerders en de mogelijke basisspelers die nu nog geblesseerd zijn.

Toch verwachten de supporters dat er morgen tegen Ajax een goede prestatie geleverd wordt. Want bij FC Utrecht is er nooit de tijd om te bouwen. Mogelijk met het gevolg dat de gewenste doelen nooit bereikt worden, want is het niet stabiliteit dat zorgt voor succes? Maar goed, we gaan er morgen weer gewoon voor. Want support is in voor- en tegenspoed. Hopelijk beseft iedereen dat de schijnwerpers staan op andere zaken dan wat er op het groene gras gebeurt. De gebeurtenissen van vorig seizoen en recent tegen Cambuur staan vers in het geheugen en het is maar de vraag hoe de lokale driehoek reageert als het morgen tijdens of na de wedstrijd uit de hand loopt.

Daarom hopen we dat iedereen morgen maar één doel heeft en dat is steunen van het eigen team. Laat de tegenstander maar in zijn sop gaar koken, wij roeren ons 90 minuten positief voor onze club. Dat zou toch moeten overslaan naar het veld en zou moeten helpen om de eerste overwinning van dit seizoen te gaan boeken. Laten we deze wedstrijd maar gaan gebruiken als omslagpunt en de weg naar boven in te zetten. Want dat de selectie daar de kwaliteit voor heeft, dat staat buiten kijf. Met Dost en Toornstra als twee topaankopen en de nodige talenten die gekomen zijn met daarbij de kwaliteit die al in huis was, moet het kwartje een keer de goede kant gaan opvallen.

Volgens de berichten zou Toornstra meteen al in de basis starten. Ten koste van wie dat dan gaat, is nog even de vraag. Het AD ziet Redan als kind van de rekening, waarbij Dost dan geflankeerd wordt door Douvikas. Want hoewel Boussaid tegen Emmen liet zien na 60 minuten wel op te zijn (Redan is de hele tweede helft niets van vernomen), lijkt Fraser hem toch zijn volledige vertrouwen te geven. Wel constateert men dat het middenveld overlopen wordt, maar toch is een middenveld met Brouwers, Booth en Bozdogan blijkbaar geen optie. Het optreden van Kluivert van vorige week zal Fraser niet aan het twijfelen gebracht hebben en daarom van Van der Maarel zijn plaats wel weer gewoon innemen. Aan de cultheld de taak om de anderen te laten zien hoe je dicht op je tegenstander moet zitten bij dit soort wedstrijden.

De wedstrijd begint morgen om 12.15 uur en is er op de wedstrijddag geen kaartverkoop meer. Scheidsrechter is Danny Makkelie. Volgende week vrijdag gaat FC Utrecht op bezoek bij Fortuna Sittard.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Maarel – Viergever – Van der Kust

Toornstra – Bozdogan – Brouwers – Boussaid

Douvikas – Dost

One thought on “Voorbeschouwing FC Utrecht – Ajax

  1. Normale nederlaag en weer een idioot die vuurwerk op het veld gooit (wordt er wel gefouilleerd op de Bunnikside?). En weer oerwoudgeluiden, ik zou het snappen als van Seumeren zegt: “Bekijk het maar”. Met dank aan asociaal kutvolk wat maar niet uit te roeien lijkt. Treurig, excuses voor mijn taalgebruik.

Comments are closed.