Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Utrecht

Het is weer die tijd van het seizoen dat zeker vier clubs gaan voor het kampioenschap, minstens 9 clubs gaan voor rechtstreekse plaatsing voor Europees, alle clubs gaan voor play-offs en alle clubs ervan overtuigd zijn dat zij niet degraderen. De waarheid wordt al snel anders als de eerste supportersgroepen gaan morren over de resultaten, de transferdeadline nadert en de eerste paniekaankopen gedaan worden en er voor het komende WK de eerste trainers al gesneuveld. Kortom, de eredivisie gaat weer van start.

Bij onze club is er veel veranderd. Een compleet nieuwe technische staf, de gebruikelijke hoeveelheid nieuwkomers, vertrokken pareltjes en miskopen, een enorme selectie, wederom nauwelijks kans op doorgroei uit Jong en een elftalfoto waarop zoveel mensen staan dat ie nauwelijks nog past op het scherm.

Aangezien we RTV Utrecht en op twitter al genoeg azijnzeikende “supporters” hebben, laten wij ons nu maar focussen op het positieve. Hoewel de oefencampagne niet overtuigde, houden we ons vast aan de eerste helft tegen OFI Kreta en Shakhtar Donetsk. Die zagen er goed uit en laten we hopen dat FC Utrecht onder leiding van de nieuwe coach Fraser die uit kan bouwen naar een hele wedstrijd. Ook de tweede helft tegen Donetsk bracht nog een lichtpuntje met de invalbeurt van de meest recente aanwinst Can Bozdogan. De middenvelder liet goede dingen zien maar zal misschien nog even op zijn beurt moeten wachten omdat hij er pas net is, maar wat betreft de schrijver van dit epistel verdringt hij heel snel Boussaid uit de basis en vormt hij het middenveld met Brouwers en Booth. Vooral de laatste maakte een uitstekende indruk in de voorbereiding.

Hoewel Boussaid tot de favorieten van onze trainer behoort, blijft het rendement van de Belg toch vrij laag. Hard werken kan hem niet ontzegd worden, hij loopt tenslotte overal en nergens, maar de toegevoegde waarde ontgaat mij toch altijd. Het reeds genoemde trio op het middenveld bevat genoeg voetballend vermogen, onverzettelijkheid en heeft ook wel karakter om e.e.a. uit te delen. Dit is dan gebaseerd op de twee wedstrijden die niet tegenvielen in de oefenperiode. Dus of het verstandig is om al te oordelen is de vraag, maar de eerste indruk is positief.

Het systeem leidt zoals altijd tot discussie, maar twee mensen in de vijandelijke zestien juichen we zeker toe, zeker als ze worden voorzien van voorzetten en steekpassjes. Hoe meer druk op de tegenstander, hoe leuker de wedstrijden, hoe tevredener de Utrecht supporter. Dat je dit niet 90 minuten volhoudt en het niet tegen iedere tegenstander lukt, maar de intentie om in ieder geval meer te willen scoren dan de tegenstander, geeft de burger moet dat we een Utreg gaan zien waarvoor we naar het stadion komen.

Om deze voorbeschouwing niet te lang te maken (genoeg nog te zeggen over alle nog niet genoemde nieuwkomers) zullen we de andere spelers bij een volgende beschouwing wel langs laten komen. De eerste wedstrijd van onze FC is vanavond uit bij RKC Waalwijk. Met wisselend succes in het verleden, is het nu wel zo dat RKC wel een paar belangrijke spelers is kwijtgeraakt en zich nog oriënteert op de spelersmarkt. Aan FC Utrecht om daar nu meteen maar van te profiteren. Al moet oud FC Utrecht speler Kramer natuurlijk wel in de gaten gehouden worden. De spits heeft er toch wel een handje van om tegen ons te scoren. Hopelijk krijgt hij wel een het respect van onze fans. Uiteindelijk heeft hij ons shirt gedragen en hoort als zodanig behandeld te worden, wat je ook van hem vindt of vond als speler van FC.

De wedstrijd begint vanavond op het commerciële tijdstip van 21.00 uur in Waalwijk en staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink. FC Utrecht moet het nog doen zonder de geblesseerden De Keijzer, St. Jago, Zagré en Ramselaar. Warmerdam en Van de Streek zijn lichtgeblesseerd en waarschijnlijk niet van de partij, waarbij eerstgenoemde mogelijk nog een transfer maakt naar Duitsland.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Van der Hoorn – Viergever – Sagnan

Ter Avest                                              Van der Kust

Booth – Brouwers – Boussaid

Douvikas – Redan