post

RKC Waalwijk – FC Utrecht 2-2 (2-0)

FC Utrecht heeft een punt geoogst tijdens de eerste speelronde van de nieuwe jaargang. Twee doelpunten van Bas Dost leverden in Waalwijk tegen RKC die remise op: 2-2.

Als een duveltje uit een doosje is hij er. Bas Dost. Binnen zeven minuten vindt de spits het net in zijn debuutwedstrijd voor FC Utrecht. De aanvaller komt er in de rust in, en zet in speelminuut 52 de stand op 2-1. Het is het snelste doelpunt van een FC Utrecht-debutant sinds Ruud Boymans op 21 september 2014. Boymans heeft er die dag zes minuten voor nodig om tot scoren te komen tegen FC Groningen.

Extra tik
Het doelpunt van Dost heeft in het Mandemakers Stadion als het ware een dubbele waarde. Niet alleen is het namelijk zo dat de spits met die treffer de aansluitingstreffer maakt namens FC Utrecht, ook deelt hij er een mentale tik mee uit aan RKC Waalwijk, dat een minuut eerder een uitgelezen kans krijgt op 3-0. Michiel Kramer schiet de bal van dichtbij over het door Vasilis Barkas verdedigde doel. En aan de andere kant van het veld is Dost dan dus wél trefzeker.

Dost evenaart Dessers en Verroen
Dost herhaalt zijn kunstje vijf minuten voor tijd. Hij kopt raak, brengt de stand daarmee op 2-2 en bepaalt – zo blijkt een goede tien minuten later – ook de eindstand. Dost is de eerste FC Utrecht’er die twee keer scoort bij zijn debuut sinds Cyriel Dessers op 11 augustus 2017. En hij is de eerste speler die als invaller twee keer trefzeker is bij zijn eerste FC Utrecht-optreden sinds Mark Verroen op 16 augustus 1987. 

Averij in eerste helft
De doelpunten van Dost zorgen ervoor dat FC Utrecht een punt als oogst overhoudt aan het bezoek aan het Mandemakers Stadion, waar Dario van den Buijs na een sterk openingskwartier van FC Utrecht op dat moment tegen de verhoudingen in voor de 1-0 tekent. Op slag van rust verdubbelt Iliass Bel Hassani de marge. De RKC Waalwijk-middenvelder haalt verwoestend uit en buiten bereik van Barkas gaat de bal binnen: 2-0. 

Schade na rust hersteld
In het tweede bedrijf herstelt FC Utrecht dus in elk geval de voor rust opgelopen schade. Naast Dost brengt Hoofdtrainer Henk Fraser na de rust ook Can Bozdogan, Mark van der Maarel, Mimoun Mahi en Moussa Sylla binnen de lijnen. In de slotfase van de partij jagen de Utrechters nog op een winnende treffer, maar die blijft achterwege. 

Acht debutanten
Acht spelers maken hun FC Utrecht-debuut in het uitduel met RKC Waalwijk. Dat geldt voor de basisspelers Vasilis Barkas, Nick Viergever, Modibo Sagnan, Taylor Booth, Luuk Brouwers en Daishawn Redan en de invallers Dost en Bozdogan.

Volgende pot: SC Cambuur-thuis
FC Utrecht werkt vanaf nu toe naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2022/2023. Zaterdag 13 augustus komt SC Cambuur op bezoek in Stadion Galgenwaard. Aan het Herculesplein gaat de bal die dag om 20.00 uur rollen. Tickets zijn al verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en ONLINE.

RKC Waalwijk – FC Utrecht 2-2 (2-0)
16. Dario van den Buijs 1-0
45. Iliass Bel Hassani 2-0
52. Bas Dost 2-1
85. Bas Dost 2-2

Gele kaarten: Yassin Oukili (RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 4.526.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Julian Lelieveld, Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Dario van den Buijs, Thierry Lutonda (61. Luuk Wouters); Patrick Vroegh, Yassin Oukili, Iliass Bel Hassani (61. Vurnon Anita) ; Michiel Kramer, Lennerd Daneels (67. Julen Lobete).

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn (62. Mark van der Maarel), Nick Viergever, Modibo Sagnan, Djevencio van der Kust (67. Mimoun Mahi); Taylor Booth (46. Can Bozdogan), Luuk Brouwers, Othmane Boussaid; Daishawn Redan (77. Moussa Sylla), Tasos Douvikas (46. Bas Dost)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

One thought on “RKC Waalwijk – FC Utrecht 2-2 (2-0)

  1. De 1e helft deed het ergste vermoeden maar gelukkig hebben we Dost nog een speler die laat zien dat hij zijn transfer waard is.Ongelooflijk wat een middelmaat er door de TD is aangekocht of is gehuurd. Dat hij nog steeds mag blijven zitten is voor mij een raadsel. Bij de 1e goal met 11 man in de 16 en toch staat er iemand vrij en de 2e goal was gewoon houdbaar. Door dit puntverlies staat de druk er voloptegen cambuur.geen 6 punten komende wedstrijden betekent een roemloos seizoen

Comments are closed.