Mutaties in de selectie (2):

Inmiddels heeft FC Utrecht het vertrek van Maarten Paes naar FC Dallas bevestigd. En kan de doelman definitief worden toegevoegd aan het rijtje met vertrokken spelers.

Paes is toegevoegd aan het overzicht van de mutaties in de selectie, net als de nieuwe club van Joris van Overeem. Bij dat overzicht wel twee kantteningen:Nick Venema staat er niet op. In het seizoen 2021 / 2022 heeft hij, voor zijn verhuur, geen enkele keer tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal behoord.

De situatie rondom Ramon Hendriks is onduidelijk. De verdediger is gehuurd van Feyenoord, maar raakte tijdens een training in zijn vakantie zwaar geblesseerd. Zo lang er over hem geen andere berichten zijn, blijft hij onder de aangetrokken spelers staan.

Wel twee kanttekeningen:

  • Nick Venema ontbreekt op dit overzicht. In het seizoen 2021 / 2022 maakte hij voor zijn verhuur geen geen onderdeel meer uit van de (wedstrijd-)selectie van het eerste.
  • Ramon Hendriks is gehuurd van Feyenoord en tijdens zijn vakantie zwaar geblesseerd geraakt. Of dit impact op de huurdeal heeft, is niet bekend. En zo lang dat het geval is, blijft hij op het overzicht met aangetrokken spelers staan.

De stand van zaken per 27 juni is:

Vertrokken:
Maarten Paes (FC Dallas)
Eric Oelschlägel (onbekend)
Willem Janssen (gestopt)
Joris van Overeem (Maccabi Tel Aviv)
Simon Gustafson (onbekend)
Naoki Maeda (Nagoya Grampus – was gehuurd)
Pontus Almqvist (FK Rostov – was gehuurd)
Remco Balk (sc Cambuur – verhuurd)
Benaissa Benamar (FC Volendam – was al verhuurd)

Aangetrokken:
Taylor Booth (FC Bayern München II)
Joshua Rawlins (Perth Glory)
Calvin Raatsie (Jong Ajax)
Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles)
Nick Viergever (Greuther Fürth)
Vasilis Barkas (Celtic – gehuurd)
Ramon Hendriks (Feyenoord – gehuurd)