post

Huur met optie tot koop: Daishawn Redan

Een extra offensieve troef voor FC Utrecht: Daishawn Redan sluit per direct aan bij de selectie van Henk Fraser. De 21-jarige aanvaller wordt door de Utrechtse FC gehuurd van Hertha BSC. Met die Duitse club zijn de Domstedelingen ook een optie tot koop overeengekomen.

Voordat hij in 2008 op 7-jarige leeftijd bij Ajax neerstrijkt, speelt Redan voor de Amsterdamse amateurclubs ASV De Dijk en DWV. Na negen seizoenen in de opleiding van Ajax verkast de aanvaller in 2017 naar het Engelse Chelsea, dat hem twee jaar later verkoopt aan Hertha BSC. Die Duitse ploeg verhuurt Redan in seizoen 2020/2021 aan FC Groningen en in de jaargang 2021/2022 aan PEC Zwolle.

Niet alleen beschikt Redan over 31 duels aan Eredivisie-ervaring, ook is hij uitgekomen in onder meer de Bundesliga, TOTO KNVB Beker en EFL Trophy en speelde hij met Ajax Onder 19 en Chelsea Onder 19 in de UEFA Youth League. Bovendien kwam Redan 65 keer uit voor vertegenwoordigende elftallen, waaronder negen duels met Jong Oranje. Als jeugdinternational scoorde Redan 49 keer.

“Daishawn is een snelle speler die op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten kan”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij speelt met veel dynamiek en heeft diepte in zijn spel. Hij is niet de grootste, maar heeft wel power en duelkracht. Hij heeft bovendien laten zien dat hij vaak in scoringspositie komt en dat hij goed is in het verzilveren van kansen. Daishawn is, net zoals wij, ambitieus. Hij is gretig en wil echt graag voor FC Utrecht spelen.”

Redan sluit, vanwege interlandverplichtingen de voorbije periode, op vrijdag 1 juli aan bij de selectie van Hoofdtrainer Henk Fraser net als internationals Quinten Timber en Tasos Douvikas.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto