Nick Venema definitief naar VVV Venlo

Aanvaller Nick Venema maakt, nadat hij tijdens de tweede helft van het afgelopen seizoen al op huurbasis voor die club uitkwam, nu definitief de overstap naar VVV-Venlo. FC Utrecht heeft met de Noord-Limburgse club overeenstemming bereikt over het afkopen van het contract van de 23-jarige spits uit Austerlitz, die tot medio 2023 aan de Domstedelingen was verbonden.

Venema zet in 2014 de eerste stappen in de jeugdopleiding van FC Utrecht, waar hij verschillende jeugdteams doorloopt en op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakt in het eerste elftal. De aanvaller, die zijn voetballoopbaan begint bij SV Austerlitz, komt uiteindelijk tot 28 optredens in de hoofdmacht van de Domstedelingen en scoort daarin zeven maal. Als aanvaller van Jong FC Utrecht maakt hij 44 goals in 79 Keuken Kampioen Divisie-partijen.

FC Utrecht verhuurt Venema in 2019/2020 aan Almere City FC, in 2020/2021 aan NAC Breda en tijdens de tweede helft van het afgelopen seizoen aan VVV-Venlo. Venema, aan wie in 2018/2019 de David di Tommaso Talent van het Jaar Trofee wordt uitgereikt door SupportersVereniging FC Utrecht, maakt nu dus definitief de overstap naar de Noord-Limburgers.

“De periode die Nick afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor VVV-Venlo, smaakte bij zowel hemzelf als bij VVV-Venlo naar meer. We zijn, naar aanleiding daarvan, met elkaar om tafel gegaan en zijn met VVV-Venlo tot een oplossing gekomen voor wat betreft het bij ons nog doorlopende contract van Nick”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “We willen Nick bedanken voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in het vervolg van zijn loopbaan.”

Bron: fcutrecht.nl