post

Technische staf is rond

In navolging van Henk Fraser, die bij FC Utrecht aan de slag gaat als Hoofdtrainer, heeft de Utrechtse FC ook de stafleden Aleksandar Rankovic, Twan Scheepers en Harald Wapenaar vastgelegd. Rankovic en Scheepers gaan in de Domstad als assistent-trainer aan de slag, Wapenaar is de nieuwe keeperstrainer van FC Utrecht. Daarmee is het technische kader van het eerste elftal volledig vernieuwd.

Tegenover de komst van Rankovic, Scheepers en Wapenaar staat het vertrek van Michel Vorm en Dick Advocaat, die een aflopend contact hadden, nadat afgelopen week ook duidelijk werd dat Rick Kruys de overstap heeft gemaakt naar VVV-Venlo. Michael Silberbauer keert terug naar FC Midtjylland, waar hij onder contract staat en Sander Keller wordt assistent-trainer van Darije Kalezic bij Jong FC Utrecht. Tot slot vertrekt keeperstrainer Stefan Postma bij FC Utrecht.

Over het vertrek van Stefan Postma vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam: “Stefan heeft zich jarenlang met ziel en zaligheid ingezet om het keepersgilde van FC Utrecht optimaal te laten presteren. Niet alleen de keepers van het eerste elftal, maar ook de teams daaronder konden teren op de kennis en ervaring van Stefan. Met Fabian de Keijzer hebben we een keeper uit de eigen jeugd onder de lat gehad afgelopen seizoen, waar Stefan een enorme bijdrage in de ontwikkeling van Fabian heeft gehad. De afgelopen periode zijn we in gesprek geweest met Stefan over de hele nieuwe invulling van de technische staf, die we voor ogen hadden. Dat waren open en eerlijke gesprekken, waarin we tot de conclusie zijn gekomen dat de wegen van Stefan en FC Utrecht zullen scheiden. We zijn Stefan dankbaar voor hetgeen hij voor FC Utrecht heeft betekend.”

Serviër Rankovic (43) speelde als prof voor FK Rad en Partizan uit Belgrado en kwam in Nederland uit voor Vitesse en ADO Den Haag. Rankovic assisteerde FC Utrecht’s Hoofdtrainer Fraser eerder al bij ADO Den Haag, Vitesse en Sparta Rotterdam. Hij heeft zich voor één seizoen aan FC Utrecht verbonden.

Scheepers (50) deed als assistent-, jeugd- en spitsentrainer ervaring op bij PSV en het Engelse Derby County. De oud-speler van onder meer PSV, NAC Breda, SC Cambuur en het Belgische Lommel SK heeft voor twee seizoenen getekend bij FC Utrecht.

Doelman van weleer Harald Wapenaar stond bij FC Utrecht jarenlang onder de lat. Hij maakte onder meer deel uit van het team dat in het seizoen 2002/2003 de KNVB Beker won. Wapenaar (52) speelde ook voor onder meer Vitesse, het Italiaanse Udinese en het Engelse Portsmouth FC en was als keeperstrainer actief bij achtereenvolgens FC Volendam, Lierse SK en Willem II. Wapenaar is voor de duur van drie seizoenen vastgelegd.

“Voor de invulling van de technische staf waren we op zoek naar kwalitatief goede stafleden met de juiste voetbalinhoud en energie. Daarnaast was een van de vereisten dat de leden van de technische staf complementair aan elkaar zouden zijn”, aldus Zuidam. “We zijn ervan overtuigd dat we dit in de persoon van Aleksandar, Twan en Harald hebben gevonden. We zien de samenwerking dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto