post

Vitesse – FC Utrecht 3-0 na verlenging (1-0)

FC Utrecht is gestrand in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Hoofdtrainer Rick Kruys verloor vanavond (zondag) in Arnhem na verlenging van Vitesse. In GelreDome was het 2-0 na negentig minuten en maakten de Gelderlanders in de beginfase van de verlenging het verschil: 3-0.

Het ene kwartier heeft FC Utrecht het momentum, in een andere fase van de wedstrijd ligt de bal letterlijk en figuurlijk weer wat meer bij Vitesse. Al met al heeft FC Utrecht dominante passages voldoende in GelreDome om tot een heel aantal kansen te komen. Wat te denken van in de eerste helft een schot van Othmane Boussaid, een kopbal van Hidde ter Avest en een kopbal van aanvoerder Willem Janssen. 

Utrechtse kansen
En ook na de break zijn er mogelijkheden voor de Utrechters. Mike van der Hoorn krijgt een kopkans, invaller Pontus Almqvist komt tot een venijnig schot, een volley van Simon Gustafson wordt gekraakt, Sander van de Streek haalt uit en Quinten Timber produceert een diagonale poeier, die een prooi is voor Jeroen Houwen. 

Manhoef opent score
Waar die mogelijkheden voor de Utrechters steeds niet resulteren in een doelpunt, daar is Vitesse een stuk fortuinlijker in de afrondende fase. Op slag van rust neemt de mee naar voren gekomen Million Manhoef een afgeslagen bal op zijn slof. Buiten bereik van Eric Oelschlägel, die in GelreDome onder anderen doelpogingen van Loïs Openda, Riechedly Bazoer en Matús Bero onschadelijk maakt, vliegt de bal de verre hoek in: 1-0.

Tronstad verdubbelt marge
Vitesse gaat dankzij die treffer van Manhoef met een goed gevoel de kleedkamer in en verdubbelt al snel na de rust de marge. Sondre Tronstad jaagt de bal het Utrechtse doel in: 2-0. Op dat moment is de stand in feite volledig in balans; FC Utrecht heeft immers enkele dagen eerder in Stadion Galgenwaard de heenwedstrijd met 3-1 gewonnen.

Snelle tegentreffer in verlenging
Aan die 2-0 score komt in de reguliere speeltijd geen verandering meer, en dus wordt er in Arnhem verlengd. Al snel loopt FC Utrecht in die extra speeltijd tegen een tegentreffer aan. Nikolai Baden Frederiksen duikt vrij op voor goalie Oelschlägel en rondt af: 3-0. In het kleine half uur dat daarna nog resteert komen er wel wat kansen voor FC Utrecht en is Joris van Overeem op de valreep nog dichtbij een treffer, maar zijn kopbal wordt door Houwen onschadelijk gemaakt.

Einde seizoen, afscheid van aanvoerder
Daardoor eindigt het seizoen van FC Utrecht in Arnhem, in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. Vitesse-uit is bovendien het laatste duel gebleken van aanvoerder Willem Janssen, die na een jarenlange loopbaan waarin hij meer dan vijfhonderd wedstrijden heeft gespeeld zijn kicksen aan de wilgen hangt. 

Vitesse – FC Utrecht 3-0 (1-0)
39. Million Manhoef 1-0
52. Sondre Tronstad 2-0
93. Nikolai Baden Frederiksen 3-0

Gele kaarten: Toni Domgjoni, Tomás Hájek, Jeroen Houwen (Vitesse), Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Rode kaart: 120+4. Nikolai Baden Frederiksen (Vitesse, twee keer geel).

Toeschouwers: 13.675.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling Vitesse:
Jeroen Houwen; Eli Dasa, Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer (119. Marcus Steffen), Million Manhoef (106. Tomás Hájek); Toni Domgjoni (84. Daan Huisman), Sondre Tronstad; Matús Bero, Patrick Vroegh (91. Romaric Yapi); Thomas Buitink (84. Nikolai Baden Frederiksen), Loïs Openda (119. Adrian Grbic).

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (100. Mark van der Maarel), Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Djevencio van der Kust (100. Arthur Zagre); Joris van Overeem, Quinten Timber (89. Henk Veerman), Simon Gustafson, Sander van de Streek (70. Rocco Robert Shein); Tasos Douvikas (58. Pontus Almqvist), Othmane Boussaid (70. Moussa Sylla)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “Vitesse – FC Utrecht 3-0 na verlenging (1-0)

  1. Hoe kan je nou een hulptrainer die al jarenlang aan Utrecht is verbonden nu doorschuiven en dan ook nog een schokeffect denken te creëren. Iedereen kent zijn manier van werken en zijn bijzonderheden waarmee hij de zaak op scherp gaat zetten een domme en verkeerde keus dus, zijn resultaten waren ook nog beneden peil. Al met al ondanks een goede spelersgroep, was er geen moment sprake van een team. Mislukte aankopen en de enige die buiten schot blijft is de TD, onbegrijpelijk
    Maar zoals gezegd waardeloos seizoen dat net zo goed niet gespeeld had kunnen worden ,

Comments are closed.