Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht

En ineens was daar het FC Utrecht dat we zo graag zien. Zoals een vriend van mij app-te met strijd, tackles en tegenstander irriteren, heerlijk vanouds. Wat hij ook meldde was dat de tegengoal weleens vervelende gevolgen kan hebben. Dat was inderdaad een smetje. Maar wat was het weer genieten in De Galgenwaard. Niet altijd even goed, maar wel de felheid en beleving die we van FC Utrecht verwachten. Wie had voorzien dat Simon Gustafson ooit nog eens een applauswissel zou krijgen in ons stadion? En deze was volkomen terecht. Doordat hij niet populair is, zal hij niet worden gekozen tot man of the match, maar alle eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat hij dat eigenlijk wel was. Wat natuurlijk meteen de discussie weer doet oplaaien, Maher en Gustafson in één elftal, is niet werkbaar. Hoewel de trainers altijd roepen dat het geen probleem is, is het natuurlijk wel heel toevallig nu Maher naar de bank was verwezen, de Zweed zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.

Wie ook de titel MotM had kunnen krijgen was Joris van Overeem. De energieke middenvelder buffelde dat het een lieve lust was en het zou toch erg jammer zijn als hij deze zomer vertrekt. Hopelijk heeft de nieuwe trainer ook gezien wat Van Overeem kan betekenen voor de ploeg en dringt hij aan op zijn handtekening. Of het technisch kader moet alle vertrouwen hebben in de van Roda JC terugkerende Davy van den Berg, die deze positie waarschijnlijk ook kan invullen. Maar de hastag #jorismoetblijven onderschrijven wij van harte. Ook onze nieuwe terriër op links, Van der Kust, kwam voor de titel in aanmerking. De jongeling kwam uit het niets, maar laat zich ook in dit soort grote wedstrijden niet gek maken en liet zien ook een opstootje niet uit de weg te gaan. Ondanks zijn geringe postuur liet ie zien niet bang te zijn en de juiste spirit te hebben.

Of één goede wedstrijd de opmaat is naar meer, dat zullen we zondag weten. Dit seizoen heeft al laten zien dat goede wedstrijden heel makkelijk gevolgd kunnen worden door wedstrijden waar niet thuis gegeven wordt. Maar laten we hopen dat dit de spelers een boost heeft gegeven en dat in Arnhem hetzelfde gebracht kan worden. Dan moet het zeker mogelijk zijn om de finale van de play-offs te bereiken. Maar het eerder genoemde tegendoelpunt, kan nog weleens wat hoop in de Arnhemse harten geven. Een snel doelpunt van de thuisploeg kan zomaar leiden tot een spannende wedstrijd. Laten we maar hopen dat als er een snel doelpunt valt, dit gemaakt wordt in het Arnhemse doel.

We verwachten geen wijzigingen in de opstelling ten opzichte van afgelopen donderdag. Indien iedereen fysiek deze wedstrijd goed doorstaan heeft, is daar geen enkele aanleiding voor. Ter Avest laat weer zien terug te zijn op zijn niveau waarmee hij bij ons binnenkwam, hoewel het niet altijd flitsend oogt, is Oelschlägel in principe een degelijke keeper, lijkt het centrale duo wat scherper, kunnen we vertrouwen op Timber en Van de Streek en werkt Douvikas zich een slag in de rondte. Nog drie wedstrijden deze felheid, scherpte en met het hart spelen en we zouden weleens weer vroeg moeten beginnen in het nieuwe seizoen. Eerst maar afrekenen met Vitesse. One step at the time.

De aftrap is zondag om 18.00 uur. Scheidsrechter is Lindhout en FC Utrecht wordt gesteund door 500 supporters.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Averst – Van der Hoorn – Janssen – Van der Kust

Van Overeem

Gustafson – Timber

Van de Streek – Douvikas – Boussaid