Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse

Eindelijk is het dan zo ver, het langverwachte seizoentoetje gaat van start! Eindelijk? Gezien de vorm van FC Utrecht in de laatste maanden, met Willem II-uit als treurig dieptepunt, lijkt de ploeg van Rick Kruys vooraf veroordeeld tot een bijrol in de play offs.

Maar vanuit de Galgenwaard klonk strijdbare taal uit de mond van Joost Broerse, Rick Kruys en Willem Janssen. Het is een feit dat de teller voor alle deelnemers weer op ‘nul’ staat en dat er in vier duels heel veel gehaald kan worden. Vragen zijn alleen: is de selectie van FC Utrecht mentaal sterk genoeg om nu een omslag te maken? En kan de vorm van de afgelopen periode middels een ‘knop’ worden omgezet naar een goede vorm voor de play offs?
Donderdagavond rond 23:00 uur hebben we in ieder geval een deel van het antwoord.

Bij FC Utrecht zijn er de bekende afwezigen (St. Jago, Maeda, De Keijzer en Ramselaar). Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Kruys start met dezelfde basiself als tegen Willem II. En met de terugkeer van Ter Avest en, vooral, Timber zijn er in ieder geval keuzes te over.

Tegenstander Vitesse heeft ook een enorme vormdip achter de rug. Het lijtk echter dat het gelijke spel tegen Ajax (speelronde 34) wel tot wat extra vertrouwen heeft geleid. En de uitverkiezing van hun snelle spits Loïs Openda voor de Rode Duivels zal hem ongetwijfeld extra vleugels geven.

In de competitie eindigde dit duel in 1-1, en was er nog het moment waarop scheidsrechter Lindhout Vitesse geen penalty gaf. Diezelfde Allard Lindhout fluit nu zondag de return in Arnhem. Donderdagavond is Dennis Higler de arbiter, en wij verwachten deze opstelling:

Oehschlägel
Ter Avest – Van der Hoorn – Janssen – Van der Kust
Maher – Timber
Gustafson
Sylla – Douvikas – Almqvist