post

Nick Viergever naar FC Utrecht

Meer dan 450 wedstrijden als profvoetballer heeft Nick Viergever al op de teller staan. De verdediger maakt voor het eerst zijn opwachting in de Eredivisie op 10 mei 2009, in het shirt van Sparta Rotterdam. Bij die club geniet de achterhoedespeler uit Capelle aan den IJssel ook zijn jeugdopleiding. In de zomer van 2010 verkast Viergever van Zuid-Holland naar Noord-Holland, waar hij vier seizoenen voor AZ en vervolgens ook vier jaargangen voor Ajax speelt. Als voetballer van AZ debuteert Viergever, onder bondscoach Louis van Gaal, op 15 augustus 2012 in het Nederlands Elftal. Viergever komt uiteindelijk tot drie caps met Oranje.

In 2018 zet Viergever de stap van Ajax naar PSV, dat hij in de zomer van 2021 verlaat om in Duitsland zijn eerste buitenlandse avontuur aan te gaan. De verdediger wordt aangetrokken door SpVgg Greuther Fürth, waarmee hij in de voorbije jaargang 23 keer uitkomt in de Bundesliga.

Tot de dik 450 wedstrijden die Viergever als prof speelt, behoren onder meer 299 duels in de Eredivisie en 84 partijen in internationale clubtoernooien.

“Met zijn kwaliteiten en ervaring is Nick in meerdere opzichten van toegevoegde waarde voor FC Utrecht”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij is erop gebrand om de komende seizoenen zijn steentje bij te dragen aan de doorontwikkeling van FC Utrecht en vindt het een voorrecht de ervaringen die hij als prof in binnen- en buitenland in de absolute top heeft opgedaan over te brengen op zijn teamgenoten. Nick heeft het afgelopen seizoen veel gespeeld in de topcompetitie die de Bundesliga is en is een speler die er, fysiek en mentaal, meteen zal staan. We zijn blij zo’n gedreven en geroutineerde kracht aan onze selectie te hebben toegevoegd.”

Viergever is voor FC Utrecht de vierde aanwinst voor de komende jaargang. Eerder al maakte de Utrechtse FC melding van de komst van Taylor Booth, Luuk Brouwers en Joshua Rawlins.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto