Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

De eerste overwinning onder trainer Rick Kruys is binnen. Benieuwd of er vanavond tegen PEC Zwolle een vervolg aangegeven kan worden. Het zou een mooie opmaat richting de playoffs zijn. PEC Zwolle is echter met een flinke opmars bezig onder de nieuwe trainer Dick Schreuder. Waar de ploeg kansloos leek om in de eredivisie te blijven, gloort er inmiddels weer hoop. Het is aan de mannen van Kruys om daar (voorlopig) een halt aan te roepen. Hoewel er officieel nog 1 puntje nodig is om definitief zeker te zijn van het toetje, is het vooral de vraag of Vitesse nog gepasseerd kan worden. De Arnhemmer staan twee punten los en spelen morgen thuis tegen Heerenveen.

Maar FC Utrecht zal eerst zelf moeten zorgen voor winst. Hiervoor heeft Rick Kruys Mahi en Veerman weer tot zijn beschikking. Beide spelers zijn terug van hun blessure maar zullen zeker niet gaan starten. Sterker nog, Kruys lijkt graag vast te houden aan zoveel mogelijk zijn vaste opstelling. Dus met vier verdedigers, vijf middenvelders en een spits. Hij kan daarbij in ieder geval niet beschikken over Maeda, St. Jago, Van der Maarel en nu ook langdurig geblesseerde Bart Ramselaar. Verder is iedereen fit. Dat is natuurlijk een goed vooruitzicht richting de playoffs.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Van Boekel. De aftrap is om 20.00 uur. Aanstaande woensdag speelt FC Utrecht de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen. In De Galgenwaard is dan om 20.00 uur AZ de tegenstander. Indien Feyenoord dit weekend verliest van PSV en AZ wint van Ajax, dan zou die wedstrijd nog wel eens een belangrijke rol kunnen spelen voor de playoffs. Maar over die theoretische zaken, zullen we in de voorbeschouwing op AZ dan wel terugkomen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

De Keijzer

Ter Avest – Van der Hoorn – Janssen – Van der Kust

Maher

Van de Streek – Timber

Gustafson – Douvikas – Boussaid