post

PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 (0-1)

Een punt. Dat is de oogst van FC Utrecht vanavond (zaterdag) in Zwolle. In een uitverkocht Mac3Park Stadion nam de Utrechtse FC dankzij een doelpunt van Hidde ter Avest de leiding in Overijssel. Na de break bepaalde Daishawn Redan de eindstand op 1-1.

Aan kansen geen gebrek in Zwolle. Daar draaien de drie keepers – drie, inderdaad: FC Utrecht’s Fabian de Keijzer moet zich op slag van rust geblesseerd laten vervangen door Eric Oelschlägel – overuren. In de slotfase van de wedstrijd hebben namens de Utrechtse FC onder anderen Tasos Douvikas en Othmane Boussaid de winnende treffer op hun schoen, maar zij slagen er niet in Kostas Lamprou in de luren te leggen.

Ter Avest kopt raak
Dat lukt na een half uur spelen Hidde ter Avest wél. De rechtsback tekent voor zijn eerste Eredivisietreffer van deze jaargang met een rake kopbal na een hoekschop: 0-1. Dat FC Utrecht dan nog zonder tegentreffer is, is te danken aan enkele reddingen van De Keijzer, die onder anderen Chardi Landu en Kenneth Paal van scoren weerhoudt. 

Mijlpaal voor Janssen
In wat voor Willem Janssen een bijzonder duel is – de aanvoerder speelt zijn vijfhonderdste competitiewedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal en is de enige op dit moment actieve speler die tot die Club van 500 behoort – moet Oelschlägel snel na de rust een paar keer aan de bak. Landu en Thomas van den Belt stuiten op de Duitse doelman. 

Utrechtse kansen
Daarna breekt in de uitverkochte en sfeervolle thuishaven van PEC Zwolle een sterke fase aan van FC Utrecht. De ploeg van Hoofdtrainer Rick Kruys komt tot kansen via Quinten Timber, Ter Avest, Douvikas, Simon Gustafson en Moussa Sylla, maar verzuimt de marge te verdubbelen en daarmee het tegen degradatie vechtende PEC Zwolle de genadeklap uit te delen. 

Redan maakt gelijk
Juist aan de andere kant van het veld gaat de bal dan wel tegen de touwen. Een kwartier voor tijd schiet Daishawn Redan raak: 1-1. In de slotfase, waarin aan Utrechtse kant Boussaid, Pontus Almqvist en Henk Veerman als verse krachten in de ploeg worden gebracht, zijn over en weer nog kansen. Maar een winnaar, die komt er in Zwolle niet.

AZ-thuis en Willem II-uit
Nog twee Eredivisiewedstrijden staan er dit seizoen voor FC Utrecht op de rol, voordat de play-offs om Europees voetbal beginnen. Woensdag speelt FC Utrecht thuis tegen AZ. En volgende week zondag, op 15 mei, volgt een uitwedstrijd tegen Willem II. 

PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 (0-1)
29 Hidde ter Avest 0-1
73 Daishawn Redan 1-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 14.000.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling PEC Zwolle:
Kostas Lamprou; Bram van Polen, Yuta Nakayama, Mees de Wit; Thomas van den Belt, Pelle Clement; Djavan Anderson, Daishawn Redan, Kenneth Paal; Gervane Kastaneer, Chardi Landu (66. Slobodan Tedic). 

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer (45. Eric Oelschlägel); Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Djevencio van der Kust; Adam Maher, Quinten Timber (76. Othmane Boussaid), Simon Gustafson, Sander van de Streek; Tasos Douvikas (84. Henk Veerman), Moussa Sylla (84. Pontus Almqvist)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto