post

Feyenoord – FC Utrecht 2-1 (0-0)

Een doelpunt in de zesde minuut van de blessuretijd deed FC Utrecht vanmiddag (zondag) de das om in De Kuip. Daar moest de Utrechtse FC, die in de slotfase van de pot met tien man speelde na een blessure bij invaller Tommy St. Jago, in extremis buigen voor Feyenoord: 2-1.

Met hand en tand wapent FC Utrecht zich in het laatste kwartier van de partij tegen Feyenoord. Aanvankelijk met een elftal, maar na het vanwege een blessure uitvallen van Tommy St. Jago met z’n tienen. Heel lang gaat dat goed en lukt het de ploeg van Hoofdtrainer Rick Kruys om de Rotterdammers weg te houden van het Utrechtse doel. Totdat in de zesde minuut van de blessuretijd Luis Sinisterra toeslaat. De Feyenoord-aanvaller, met name in de eerste helft bij veel van de Rotterdamse offensieven betrokken, beslist de partij: 2-1.

Van de Streek slaat toe
En zo krijgt FC Utrecht niet het punt dat het op basis van de vertoonde strijdlust wellicht wel verdient in een zonovergoten Kuip. Een punt dat dik een half uur lonkt, na een treffer van Sander van de Streek. Hij krijgt na een dik uur spelen in Rotterdam de bal van de ingevallen Othmane Boussaid, en passeert Ofir Marciano met een bekeken balletje in de verre hoek: 1-1.

Flinke druk in eerste helft
In het eerste uur van de partij zijn de meeste en beste mogelijkheden voor Feyenoord. Met name in de eerste helft doet het team van Arne Slot, dat in de halve finale van de Conference League staat, herhaaldelijk in offensief opzicht van zich spreken. Zo is Cyriel Dessers al snel dreigend, bezorgt Bryan Linssen de Utrechtse achterhoede flink wat werk en houdt Sinisterra de gemoederen bezig met zijn dribbels en passes. Keeper De Keijzer moet een paar keer aan het werk en staat telkens zijn mannetje.

Nederlaag
Maar al snel na de break breekt Feyenoord de ban. Na een voorzet vanaf de flank kopt Mike van der Hoorn de bal ongelukkig in zijn eigen doel: 1-0. FC Utrecht komt een kwartier later op gelijke hoogte via Van de Streek en lijkt af te stevenen op een remise, totdat de Rotterdammers in extremis het Utrechtse tiental alsnog verschalken: 2-1.

Vier duels te gaan in reguliere competitie
Vrijdag speelt FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen NEC. Die pot begint om 20.00 uur. Daarna volgen nog drie duels in de reguliere competitie: PEC Zwolle-uit, AZ-thuis en tot slot Willem II-uit. 

Feyenoord – FC Utrecht 2-1 (0-0)
48 Mike van der Hoorn (eigen doelpunt) 1-0
64 Sander van de Streek 1-1
90+6 Luis Sinisterra 2-1

Gele kaarten: Luis Sinisterra (Feyenoord), Hidde ter Avest, Fabian de Keijzer (FC Utrecht).

Toeschouwers: 47.500.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling Feyenoord:
Ofir Marciano; Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi (65. Marcus Pedersen), Tyrell Malacia; Fredrik Aursnes, Orkun Kökcü, Bryan Linssen (84. Cole Bassett); Reiss Nelson (71. Patrik Wålemark), Cyriel Dessers, Luis Sinisterra.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest (73. Tommy St. Jago), Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Djevencio van der Kust (62. Django Warmerdam); Adam Maher, Quinten Timber (76. Joris van Overeem), Simon Gustafson, Sander van de Streek; Pontus Almqvist (73. Moussa Sylla), Tasos Douvikas (46. Othmane Boussaid)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto