Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht

Door de bekerfinale heeft de nieuwe staf twee weken de tijd gehad om te sleutelen aan het elftal en te zorgen dat er getraind is naar de denk- en strijdwijze van de nieuwe trainer. Tevens heeft de ploeg twee oefenwedstrijden afgewerkt om e.e.a. tot uitvoer te brengen. Of dit voldoende is om een goed resultaat te halen in De Kuip zullen we zondag vanaf 14.30 uur moeten zien. Dit moet dan wel gebeuren zonder de afwezigen Maeda, Veerman, Van der Maarel en Mahi. Ter Avest en Ramselaar waren vrijdag nog vraagtekens al zal de technische staf inmiddels wel duidelijkheid hebben over de inzetbaarheid van deze twee spelers.

Wij gaan er vooralsnog vanuit dat beide spelers, als ze al aanwezig zijn, niet in de basis zullen starten. Daarom wordt het wel even puzzelen in de achterhoede. Zo heeft Van der Kust al laten zien er niet zoveel problemen mee te hebben om als rechtsback opgesteld te worden. De jonge verdediger speelde tegen PSV op die positie ook al een niet onverdienstelijke partij. Andere optie is om St. Jago op te stellen als rechtsback. Hoewel we die liever samen met Van der Hoorn centraal zien staan, is dat natuurlijk ook een goede optie. Zeker als Feyenoord daar een speler tegenover zet die linksbenig is. Dan komt St. Jago als rechtspoot wat beter in de duels.

Op de plek van Ramselaar zou zowaar eens de laatste aanwinst kunnen worden geposteerd. Pontus Almqvist heeft tot nog toe niet echt veel speelminuten gekregen en we begonnen ons al af te vragen waarom deze jongen in godsnaam gehaald moest worden. Mogelijk krijgt hij morgen vanaf de aftrap de kans om zich eens te laten zien aan de Utrecht supporters. Ondanks de, terechte, weigering van de huisvervoerder om meer dan drie bussen in te zetten, zullen er toch zo’n 500 supporters afreizen naar De Kuip. Hopelijk is bij iedereen die afreist het besef dat het voor FC Utrecht (op financieel gebied) en voor de toekomst (wie wil er dan nog FC Utrecht supporters vervoeren) dat de bussen weer volledig schadevrij in Utrecht worden afgeleverd.

In een interview met de FC Utrecht website geeft Kruys aan toch ook een visitekaartje te willen afgeven en niet alleen maar achteruit te willen lopen. Zou mooi zijn om de daad bij het woord te voegen en te zorgen voor een echte voorhoede, niet een veredeld dubbel middenveld. Naast Almqvist zouden dan Douvikas en Sylla opgesteld kunnen worden. Hoewel Sylla bij Jong FC Utrecht tegen FC Den Bosch nou niet een enorme indruk maakte, rommelt de Franse aanvaller bij het eerste elftal toch regelmatig een doelpunt of assist mee. Douvikas is voorlopig nog niet de gewenste doelpuntenmachine, maar werklust en strijd legt de Griek altijd wel op de grasmat. Maar of de trainersstaf hun voorliefde voor middenvelders aan de kant zet voor onze voorkeur, is maar de vraag.

Aan Bas Nijhuis morgen de taak om zich niet te laten intimideren door 50.000 fanatieke Feyenoord fans en deze wedstrijd onpartijdig te leiden. Op zich een taak die hem normaal gesproken wel toevertrouwd is. Volgend weekend speelt FC Utrecht op vrijdagavond thuis tegen N.E.C. dat volgens de berichtgeving een vol uitvak meeneemt. De Nijmegenaren hopen zich nog te plaatsen voor de play-offs maar zijn na het verlies tegen Ajax wel wat meer afhankelijk van de uitslagen van hun concurrenten dit weekend.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

De Keizer

Van der Kust – Van der Hoorn – Janssen – Warmerdam

Maher

Gustafson – Timber

Boussaid – Douvikas – Almqvist