post

FC Utrecht – Fortuna Sittard 1-1 (1-0)

Ruim 21.000 toeschouwers veren op als in de voorlaatste minuut van de wedstrijd Mark van der Maarel een doelpunt lijkt te maken. Een treffer die ervoor kan zorgen dat de volle buit dan toch nog bij FC Utrecht terechtkomt. Maar: door die treffer, en daarmee door twee van de drie te oogsten punten, gaat een kruis. Op aanraden van videoscheidsrechter Danny Makkelie bekijkt arbiter Sander van der Eijk de videobeelden en op basis daarvan keurt hij de treffer af: hands, aldus de leidsman, en dus geen 2-1, maar 1-1. 

Ramselaar slaat snel toe
Het Utrechtse doelpunt wordt al snel gescoord. Bart Ramselaar is de maker ervan. De Amersfoortse FC Utrecht-clubtopscorer schiet de bal vanaf een meter of achttien de verre hoek van het door Yanick van Osch verdedigde doel: 1-0. Een heerlijke start: na vijf minuten al aan de leiding. 

Kansen op een tweede goal
In de fase van de wedstrijd die volgt, jaagt FC Utrecht op een tweede treffer. Aan kansen geen gebrek. Wat te denken van een schot van Ramselaar (over), een poging van Othmane Boussaid (voorlangs), een kopbal van Willem Janssen (over), een poeier van Quinten Timber (naast), een kopbal van Ramselaar (over) en nog een poging van Ramselaar, die een schot gekeerd ziet worden door Van Osch. Tegenover al die Utrechtse mogelijkheden zet Fortuna Sittard voor de break één kans. Een schot van Deroy Duarte gaat over.

Flemming maakt gelijk
Na de rust is Mike van der Hoorn al snel gevaarlijk. Zijn kopbal wordt onschadelijk gemaakt door Van Osch. Daarna breekt een fase aan waarin Fortuna Sittard flink druk zet op het Utrechtse doel. Fabian de Keijzer redt in twee instanties voortreffelijk en krijgt een keer bijval van Djevencio van der Kust. Enkele minuten later, na een uur spelen in Stadion Galgenwaard, moet FC Utrecht dan toch een treffer incasseren. Zian Flemming werkt van dichtbij de bal tegen de touwen: 1-1.

Weer kansen
In de jacht op een nieuwe voorsprong komen er grote kansen voor Tasos Douvikas (naast) en Boussaid (over) en zorgen de ingebrachte spelers Mimoun Mahi, Sander van de Streek, Moussa Sylla en Pontus Almqvist voor nieuwe aanvallende krachten en impulsen. En even lijkt dat de gewenste climax en uitkomst op te leveren, maar die blijft vanwege het afkeuren van de treffer van Van der Maarel uit. 

Volgende duel: Feyenoord-uit
Eredivisievoetbal is er de komende week niet. In het paasweekend staat alleen de finale van de TOTO KNVB Beker op de rol, en Keuken Kampioen Divisie-voetbal. De volgende wedstrijd voor de ploeg van Kruys is op zondag 24 april. Dan gaat FC Utrecht op bezoek bij Feyenoord. Het volgende thuisduel staat voor vrijdag 29 april op de rol. NEC is die dag de tegenstander in Stadion Galgenwaard. 

FC Utrecht – Fortuna Sittard 1-1 (1-0)
5 Bart Ramselaar 1-0
61 Zian Flemming 1-1

Gele kaarten: Deroy Duarte, Paul Gladon (Fortuna Sittard).

Toeschouwers: 21.216.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Djevencio van der Kust; Adam Maher, Quinten Timber (81. Pontus Almqvist), Simon Gustafson; Othmane Boussaid (69. Moussa Sylla), Tasos Douvikas (62. Mimoun Mahi), Bart Ramselaar (69. Sander van de Streek).

Opstelling Fortuna Sittard: 
Yannick van Osch; Mickaël Tirpan, Martin Angha, Dimitrios Siovas, George Cox (87. Ivo Pinto); Ben Rienstra (28. Tesfaldet Tekie), Deroy Duarte, Zian Flemming; Tijjani Noslin (69. Lisandro Semedo), Charlison Benschop (72. Paul Gladon), Mats Seuntjens

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “FC Utrecht – Fortuna Sittard 1-1 (1-0)

  1. Menige club zou dolblij zijn met een selectie als die van Utrecht, maar de prestaties zijn natuurlijk een blamage. Steeds weer hetzelfde bandje horen na de zoveelste wan prestatie. Seizoen is 1 grote teleurstelling.
    Er is voor de nieuwe trainer een hoop werk aan de winkel. Allereerst het grondige doorlichten van de spelersgroep waarbij de TD ook weleens naar zichzelf mag kijken. er zitten aardig wat miskleunen bij. Is het aantrekken van Vorm ook besproken met de nieuwe trainer. Dezelfde vorm die eerder koos voor het geld ipv Utrecht. Waarom Vorm wel en willem Janssen geen functie bij Utrecht. Slechts 2 puntjes de laatste 2 wedstrijden ipv 6. met de nieuwe trainer Al met al een verloren seizoen.

  2. Zoveelste mispeer dit seizoen, tegenstanders komen naar de Galgenwaard in de wetenschap dat er punten te halen zijn. Daarnaast heeft het ontslag van Hake niet voor een ommekeer kunnen zorgen. Ik lees dat Maher vindt dat hij toe is aan een stap naar een buitenlandse club. Maher, die al maanden onzichtbaar is in de eredivisie. Mooie reden voor Kruys om hem op de bank te parkeren. Ik hoop dat Fräser de tijd krijgt om te bouwen en deze selectie weer met het mes tussen de tanden te laten spelen. Nu staat er wekelijks een elftal makke lammetjes op het veld. Enorm jammer, Europees voetbal, op welk niveau dan ook, is voor dit Utrecht veel te hoog gegrepen.

Comments are closed.