Henk Fraser tekent voor drie seizoenen

Henk Fraser is met ingang van het seizoen 2022/2023 de Hoofdtrainer van FC Utrecht. De ex-international, bovendien oud-speler van de Utrechtse FC, komt na deze jaargang over van Sparta Rotterdam. Vanaf dat moment legt de 55-jarige Fraser zijn taken als assistent-trainer van het Nederlands Elftal neer. Fraser heeft voor drie jaar getekend.

Fraser wordt geboren in het Surinaamse Paramaribo en maakt bij Sparta Rotterdam zijn debuut in het betaalde voetbal. In 1986 verruilt hij de club uit Spangen voor FC Utrecht, waar hij in eerste instantie als aanvaller gaat spelen. In de Domstad wordt hij omgeturnd tot voorstopper. Op die positie floreert Fraser en enkele jaren later maakt hij al zijn debuut voor het Nederlands Elftal. Na zijn Utrechtse periode speelt hij nog voor Roda JC en Feyenoord, voordat hij in 1999 een punt achter zijn actieve loopbaan zet en als trainer aan de slag gaat.

Als oefenmeester ontwikkelt Fraser zich bij Feyenoord, ADO Den Haag, PSV en Jong Oranje; afwisselend als jeugdtrainer en assistent-trainer. De eerste Eredivisieploeg waarover hij als trainer/coach de scepter zwaait, is ADO Den Haag in 2014. Na zijn Haagse periode treedt Fraser aan bij Vitesse, waarna hij in 2018 neerstrijkt bij Sparta Rotterdam. Sinds dit seizoen combineert hij zijn taken als hoofdtrainer van de Spangenaren met een betrekking als assistent-trainer bij het Nederlands Elftal.

“Het is met heel veel blijdschap dat we Henk Fraser presenteren als onze nieuwe Hoofdtrainer. Hij is een oefenmeester met een buitengewoon sterke persoonlijkheid en uitstraling”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Henk heeft bovendien een duidelijke voetbalvisie en heeft bij meerdere clubs bewezen dat die tot prestaties leidt. We hebben er vertrouwen in dat Henk met zijn ervaring, kennis en kunde het niveau van ons eerste elftal naar een nog hoger plan tilt. Vanaf het moment dat hij bij FC Utrecht in dienst treedt, stopt hij met zijn werkzaamheden voor Oranje. We zijn gezamenlijk van mening dat de job als Hoofdtrainer bij FC Utrecht volledige focus en toewijding vereist. Deze baan combineren met andere werkzaamheden is dus niet mogelijk.”

Fraser is bijzonder verheugd met zijn terugkeer bij FC Utrecht. “Hoofdtrainer van FC Utrecht is voor mij een unieke kans, waar ik vol voor wil gaan”, aldus de oefenmeester. “Aan mijn tijd als speler bij FC Utrecht heb ik een bijzonder gevoel overgehouden aan de club. Eén van mijn dromen was om als Hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Utrecht. Dat die droom nu in vervulling gaat, vervult me met blijdschap.”

Op een later moment wordt de invulling van de rest van de technische staf vormgegeven.

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “Henk Fraser tekent voor drie seizoenen

  1. De eerste goede beslissing van dit seizoen
    Snel de spelersgroep doorlichten en spelers als maher, waar was die dit seizoen en gustafson van de hand doen. Wat te doen met de huidige hoofdtrainer en rest van de staf zal fraser ongetwijfeld al hebben besproken en door hem zijn aangegeven, ben reuze benieuwd naar de invulling hiervan. Er zullen ongetwijfeld koppen rollen.

Comments are closed.