Voorbeschouwing FC Utrecht – Fortuna Sittard

Na het onnodige gelijke spel in Waalwijk is het nu zaak dat FC Utrecht drie punten pakt tegen Fortuna Sittard. Deelname aan de play offs is al zo goed als zeker (in het seizoen 2020 / 2021 had de nummer 8 van de ranglijst na 34 duels 47 punten; FC Utrecht heeft er inmiddels 41), maar een goede vorm helpt wel om ook daadwerkelijk kans te maken op winst van die plat offs.

Interim-trainer Ricky Kruys heeft een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking, want alleen de langdurig geblesseerde Maeda en Veerman zijn afwezig. Achter de naam van Django Warmerdam staat een vraagteken, maar hij was toch al niet zeker van een basisplaats. En het is de verwachting dat Kruys dezelfde elf aan de aftrap heeft staan als tegen RKC.

Een belangrijk manco in Waalwijk was dat er geen killer in de ploeg leek, maar ‘doorcombineren tot over de doellijn’ is alleen vaak geen garantie op succes. Het is te hopen dat er met behulp van het publiek eerder getracht wordt om Fortuna Sittard pijn te doen. Anders wordt ook dit een zeer lastig duel.
De ploeg van oud-Utrechtassistent Sjors Ultee (bijgestaan door Robbie Alflen) zit in een lastige fase en vecht tegen degradatie. Maar de harde nederlaag van Willem II vrijdagavond zal Fortuna alleen ongetwijfeld wel een boost geven. En spelers als Zian Flemming en Mats Seuntjens zijn in staat om met een individuele actie een wedstrijd te beslissen.

Tenslotte de geruchten over de nieuwe trainer. Vrijdag meldde onder meer VI dat FC Utrecht zo goed als rond zou zijn met Henk Fraser. We gaan de komende periode merken of Fraser daadwerkelijk volgend seizoen voor de groep staat. Maar voor nu zou winst op Fortuna Sittard een mooi gebaar richting Fraser zijn. Hij vecht met zijn huidige ploeg Sparta immers, net als Fortuna Sittard, tegen degradatie.

De aftrap van het duel is zaterdag om 18:45 uur. Sander van der Eijk is de scheidsrechter, en wij verwachten de volgende opstelling:

De Keijzer
Van der Maarel – Van der Hoorn – Janssen – Van der Kust
Maher
Timber – Boussaid
Gustafson
Douvikas – Ramselaar