Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Utrecht

Waar normaal gesproken de interlandperiode een tijd van verveling is, was onze club toch in het nieuws. Het ontslag van René Hake, het doorschuiven van Rick Kruys, de terugkeer van Michael Silberbauer en klankbord Dick Advocaat. Het gebeurde allemaal in de voetballoze periode. Dus is iedereen nieuwsgierig hoe FC Utrecht zich vanavond presenteert in Waalwijk. Wat wordt de aanpak van de nieuwe trainersstaf?

Wij gaan er in zonder een waardeoordeel vooraf. Dus beperken we ons tot wat we weten of verwachten. Volgens het AD kiest Kruys voor Gustafson, Van der Kus en Ter Avest, waardoor Van der Maarel, Warmerdam en Van de Streek het kind van de rekening zijn. Ten opzichte van Groning start ook Remco Balk niet, maar is Sylla weer terug. Buiten Maeda en Veerman is ook Mahi niet beschikbaar. Verder kan op iedereen een beroep gedaan worden, al heeft Kruys aangegeven dat Zagré voorlopig bij Jong FC Utrecht meespeelt om weer ritme op te doen na zijn afwezigheid.

Gezien de andere wedstrijden in de eredivisie (Twente – PSV, Groningen – Ajax, AZ – Vitesse en Cambuur – NEC) zou een overwinning wel heel erg welkom zijn. Er kan dan weer goede zaken gedaan worden op de ranglijst en bij gunstige resultaten zelfs weer naar boven gekeken kunnen worden. Maar laten we vooral voorzichtig zijn en eerst maar eens afwachten of het elftal, zoals Kruys wil, antwoord geeft.

Aangezien om 20.00 uur vanavond de aftrap is, weten we rond 21.45 uur hoe het er voorstaat. Scheidsrechter in Waalwijk is de heer Nagtegaal (heerlijke Utregse naam). Volgende week speelt FC Utrecht in De Galgenwaard op zaterdag een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Die begint om 18.45 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

De Keijzer

Ter Avest – St. Jago – Van der Hoorn – Van der Kust

Maher – Gustafson – Timber

Sylla – Douvikas – Ramselaar