post

RKC Waalwijk – FC Utrecht 1-1 (0-1)

FC Utrecht oogstte vanavond (zaterdag) een punt in het Mandemakers Stadion. De ploeg van Hoofdtrainer Rick Kruys speelde in Noord-Brabant met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk, dat er met een doelpunt in blessuretijd voor zorgde dat de Utrechters twee punten minder mee naar huis namen dan ze verdienden. 

De kans om de wedstrijd in het slot te gooien in Waalwijk, die krijgt FC Utrecht diverse keren. Een lob van Sander van de Streek gaat over, vanuit de draai is invaller Moussa Sylla na een razendsnelle uitbraak dicht bij een tweede Utrechtse treffer. En ook Simon Gustafson en Othmane Boussaid komen in de slotfase van de partij in kansrijke posities. Maar de marge verdubbelen, dat lukt de Domstedelingen niet.

Michiel Kramer trefzeker
Ondertussen heeft het team van de debuterende Hoofdtrainer Rick Kruys de partij stevig onder controle. Naast het feit dat de Utrechters zelf diverse kansen krijgen, slagen ze er in RKC Waalwijk ver van het doel van Fabian de Keijzer te houden. Totdat in de slotfase, als de Brabanders met verse krachten en aanvallende omzettingen trachten iets te forceren, RKC Waalwijk dan toch toeslaat. Op aangeven van Richard van der Venne scoort oud-FC Utrecht’er Michiel Kramer in de blessuretijd de 1-1.

Prachtige poeier van Quinten Timber
Daarmee vervliegen twee punten die FC Utrecht al bijna in de tas heeft zitten en ook verdient. De Utrechtse FC speelt in Waalwijk een sterke eerste helft, waarin het ook amper kansen weggeeft en er zelf wel de nodige krijgt. Een snoeiharde uithaal van Quinten Timber, na dik een half uur spelen, zorgt voor de 0-1.

Mijlpaal voor Willem Janssen
Captain Willem Janssen, die in het Mandemakers Stadion zijn 250ste wedstrijd voor FC Utrecht speelt en daarmee een bijzondere mijlpaal bereikt, lijkt niet veel later de score te verdubbelen. Maar zijn treffer wordt afgekeurd vanwege buitenspel, precies zoals dat RKC Waalwijk in de openingsfase van het duel ook overkomt als Melle Meulensteen met een kopbal de score denkt te openen. Dat Brabantse feestje gaat, wegens offside, niet door.

Volgende partij: Fortuna Sittard-thuis
FC Utrecht kan de blik vanaf nu richten op het thuisduel met Fortuna Sittard. Zaterdag komt de Limburgse ploeg op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar de bal die dag om 18.45 uur gaat rollen. Na die partij ligt de Eredivisie een week stil. 

RKC Waalwijk – FC Utrecht 1-1 (0-1)
34. Quinten Timber 0-1
90+1. Michiel Kramer 1-1

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht).

Toeschouwers: 6.389.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Melle Meulensteen, Ahmed Touba, Alexander Büttner (71. Saïd Bakari); Vurnon Anita (83. Roy Kuijpers), Ayman Azhil (71. Yassin Oukili); Finn Stokkers (46. Richard van der Venne), Jens Odgaard, Michiel Kramer.

Opstelling FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Djevencio van der Kust; Adam Maher, Quinten Timber (74. Joris van Overeem), Simon Gustafson; Othmane Boussaid (89. Moussa Sylla), Tasos Douvikas (61. Sander van de Streek), Bart Ramselaar

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto