post

FC Utrecht – PSV 0-1 (0-0)

FC Utrecht heeft vandaag (zondagmiddag) een nipte nederlaag geleden tegen PSV. De gasten uit Eindhoven kwamen vroeg in de tweede helft op voorsprong door een doelpunt van Eran Zahavi. Tevens was dat ook de enige treffer van de middag in Utrecht: 0-1.

De tweede helft is net van start als FC Utrecht een van de vele hoekschoppen in de wedstrijd mag nemen. 21 stuks in totaal en deze corner van Adam Maher behoort tot een van de gevaarlijkste. Mike van der Hoorn torent hoog boven alles en iedereen uit en kopt snoeihard de bal richting het Eindhovense doel. Joël Drommel ligt echter exact op de goede plek en met een reflex houdt hij zijn doel schoon. De grootste kans van de wedstrijd voor FC Utrecht, maar een doelpunt blijft uit.

PSV scoort wel
Niet veel later krijgen ook de gasten een enorme kans. Het enige verschil: deze mogelijkheid wordt wel omgezet in een doelpunt. Cody Gakpo geeft een lage voorzet en na het overstapje van Ibrahim Sangaré loopt Zahavi de bal van dichtbij tegen de touwen. Fabian de Keijzer is kansloos en PSV pakt de leiding in een sfeervol Stadion Galgenwaard, dat vandaag bezocht wordt door 22.269 supporters.

Eerste helft zonder veel kansen
In de eerste helft zorgt spits Tasos Douvikas voor het eerste wapenfeit aan Utrechtse zijde. Een afstandsschot is echter een eenvoudige prooi voor Joël Drommel, waarna de uitploeg vooral gevaarlijk is uit hoekschoppen. Echter, daar staat sluitpost De Keijzer telkens prima zijn mannetje en dat zorgt ervoor dat beide ploegen gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

Kans Balk
Een van de spaarzame kansen die de Utrechters krijgen in de tweede helft komt op naam van Remco Balk. Een prima voorzet van Joris van Overeem is echter net te scherp waardoor Balk een teenlengte te kort komt om de gelijkmaker binnen te lopen.

Debutanten en rentree St. Jago
Rocco Robert Shein en Mees Rijks maken vandaag voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van Hoofdtrainer René Hake. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd besluit de oefenmeester dat het tijd is voor twee debutanten. Mees Rijks, die dus voor het mee mag met de hoofdmacht, en Rick Meissen komen het veld in en spelen daarmee hun eerste wedstrijd in het shirt van FC Utrecht. Tommy St. Jago speelt daarnaast sinds lange tijd weer een volledige match voor FC Utrecht. Op 16 mei 2021 deed hij dat voor het laatst.

Over een week weer thuis
Volgende week zondag staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma voor de Utrechtse equipe. Dan wordt er iets eerder dan vandaag, namelijk om 12.15 uur, afgetrapt in Stadion Galgenwaard. FC Groningen is dan de tegenstander in de Domstad. De volgende uitwedstrijd voor FC Utrecht wordt gespeeld op zaterdag 2 april, in de eerste week na de interlandbreak. In dat weekend zetten de Utrechters koers richting Noord-Brabant, waar RKC Waalwijk de tegenstander is in het Mandemakers Stadion.

FC Utrecht – PSV 0-1 (0-0)
53 Eran Zahavi 0-1

Gele kaarten:  Django Warmerdam, Adam Maher (FC Utrecht), Jordan Teze, Mauro Júnior, Carlos Vinícius (PSV).

Toeschouwers: 22.269

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Djevencio van der Kust (82. Rick Meissen), Mike van der Hoorn, Tommy St. Jago, Django Warmerdam, Adam Maher, Joris van Overeem (82. Mees Rijks), Sander van de Streek, Quinten Timber, Tasos Douvikas, Remco Balk (67. Simon Gustafson).

Opstelling PSV:
Joël Drommel; Jordan Teze, Armando Obispo (61. Olivier Boscagli), Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi (79. Yorbe Vertessen), Cody Gakpo, Érick Gutiérrez, Mauro Júnior, Ritsu Doan, Mario Götze (46. Joey Veerman), Philipp Max (85. Carlos Vinícius)

Bron: fcurecht.nl

2 thoughts on “FC Utrecht – PSV 0-1 (0-0)

1. Hoe kan je als ploeg het laatste half uur, dus geen 10 minuten, geen fut meer hebben voor een slot offensief Pessel en Boone hadden dus gekijk dat het conditioneel niet goed zit. deze mannen trainen een keer of 5/6in de week en dan conditioneel niet in orde zijn. Ik kan er met de pet niet bij . Ook hier faalt de trainer met zijn uitgebreide staf daarnaast als ik zie wie er vandaag spelen is het voor voormalig aanvoerder Janssen een hard gelag om te merken dat hij niet meer in aanmerking komt voor het 1e elftal.zo ga je niet met een dergelijke speler om. De zoveelste miskleun van deze emotieloze lantaarnpaal, die kijkt alsof hij er geen zin in heeft. Geef die man wat geld mee en weg ermee
    Alleen al gelet op de gebrekkige conditie een verdiende nederlaag

2. Ik heb alleen de samenvatting gezien en mij daarom gestoord aan jongetje balk, vallen om een penalty te versieren, totaal geen overzicht met een praktisch vrijstaande vd Streek voor het PSV doel en ook nog een opgelegde kans missen. Nog lang geen eredivisie speler, ik hoop dat de technische staf wat aan de maniertjes van dat jongetje doet, want dat is FC Utrecht onwaardig.