Voorbeschouwing FC Utrecht – PSV

Het is de wedstrijd waarvan het resultaat het beste te voorspellen is. Want PSV vertrekt wel opvallend vaak met de punten uit Utrecht. Toch is er hoop. Want dat was in 2017 voor het laatst. Over die uitslag zullen we het maar niet meer hebben. Liever kijken we naar seizoen 19-20 waarin FC Utrecht met 3-0 won van de Eindhovenaren. In een wedstrijd met uiteindelijk twee keer rood voor de bezoekers wisten Van de Streek, Maher en Klaiber het net te vinden. De eerste twee zijn er morgen als het goed is ook weer bij.

Als het goed is, want hoewel de corona maatregelen steeds verder worden afgeschaald, waart het corona spook wel rond in de selectie. Buiten de geschorste Van der Maarel zijn Ter Avest, Ramselaar, Boussaid en Mahi er sowieso niet bij. En het is natuurlijk nog de vraag wie er gisteren en vandaag nog bezoek hebben gekregen van het virus. Het geeft in ieder geval wel kansen voor anderen. Zo krijgt de inmiddels herstelde en bij Jong FC Utrecht minuten makende Tommy St. Jago weer de mogelijkheid om centraal zijn positie in te nemen. Hij lijkt de voorkeur te krijgen boven captain Willem Janssen. Op rechts mag Van der Kust zijn rentree maken. De back, die als linksback verdienstelijk optrad als vervanger van Warmerdam, mag zich nu laten zien als rechtsback.

Op het middenveld is er weer eens plek voor Joris van Overeem. De middenvelder, wiens energie best wel gemist wordt, zal de plek van Timber innemen, die op zijn beurt vermoedelijk de positie van Ramselaar zal innemen. In de voorhoede is er weer plek voor Douvikas. De Griek, die even pas op de plaats moest maken, vervangt daar nu de geblesseerde Veerman. Het zit FC Utrecht niet mee met de wintertransfers. Beide spelers die in de winterstop gehaald zijn, Veerman en Maeda, zijn voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Hopelijk kan Douvikas, ondersteunt door Van de Streek, zijn energie en werklust koppelen aan doelgerichtheid.

De wedstrijd begint morgen in de Galgenwaard zowaar eens om 14.30 uur. Het is de KNVB dus toch nog een keer gelukt om dit favoriete tijdstip te reserveren voor onze club. In de goed gevulde Galgenwaard (volgens de kaartverkoop site alleen nog kaarten voor Cityside en vakken G en A te koop) is scheidsrechter Bas Nijhuis de leidsman. Ook volgende week zondag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd. Op zondag is dan FC Groningen de tegenstander. Die wedstrijd begint om 12.15 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

De Keijzer

Van der Kust – St. Jago – Van der Hoorn – Warmerdam

Maher – Van Overeem

Van de Streek

Sylla – Douvikas – Timber