Willem Janssen naar VVV Venlo als technisch manager

FC Utrecht-verdediger trekt na dit seizoen deur van Stadion Galgenwaard achter zich dicht.

Na dit seizoen trekt Willem Janssen de deur van Stadion Galgenwaard definitief achter zich dicht. De 35-jarige verdediger maakte onlangs bekend na deze jaargang een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan en sprak de voorbije tijd goed en uitvoerig met FC Utrecht over hoe hij in de toekomst bij de club actief zou kunnen blijven. Janssen ontving in die periode ook een aanbieding van VVV-Venlo en heeft besloten voor de kans te gaan die de club waar hij zijn doorbraak in het betaalde voetbal beleefde hem biedt.

“We hebben al vanaf dat we de gesprekken begonnen over de contractverlenging van Willem in 2021 regelmatig met elkaar gesproken over welke rol hij na zijn actieve carrière bij ons zou kunnen vervullen”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Zoals bekend wilden we Willem graag behouden voor de club, in een voetbaltechnische managementfunctie. De kans die VVV-Venlo hem bood, was er één die Willem dolgraag wilde aanpakken. Voor die keuze hebben wij uiteraard begrip, en die doet niets af aan de hechte band die er is en blijft tussen FC Utrecht en Willem. We wensen hem alvast alle succes toe bij zijn toekomstige functie in Venlo, en allereerst natuurlijk met het zo goed mogelijk afsluiten van dit seizoen bij FC Utrecht, en daarmee ook zijn actieve loopbaan. Ik ben ervan overtuigd dat Willem ooit nog terug zal keren bij FC Utrecht.”

“Het is met een dubbel gevoel dat ik me aan deze toekomstige stap committeer”, reageert Willem Janssen. “FC Utrecht heeft een bijzondere plek veroverd in mijn hart, waar ik ook warme gevoelens koester voor VVV-Venlo. Bij die club heb ik mijn jeugdopleiding genoten en mijn eerste wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld. Ik vind het fantastisch dat ik nu juist daar aan de slag mag gaan als Technisch Manager, al valt de wetenschap dat ik het warme nest dat FC Utrecht voor mij is na dit seizoen ga verlaten me ook zwaar. Ik ben Jordy dankbaar voor de fijne gesprekken die we hebben gevoerd en de mooie kans die me geboden is om na mijn carrière bij FC Utrecht aan de slag te gaan. Ik ben vastberaden mijn laatste seizoen als prof, en mijn laatste jaargang bij FC Utrecht, succesvol af te sluiten.”

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “Willem Janssen naar VVV Venlo als technisch manager

  1. Natuurlijk blijft Willem Janssen netjes en zegt hij dat de huidige situatie waarin hij verkeert niet van invloed is op zijn keuze, maar natuurlijk is dat wel zo. Er was hem een functie belooft bij de club maar daar heeft zuidam intern een stokje voor gestoken bang als hij was voor zijn eigen stek. De manier waarop de verantwoordelijke hoofdtrainer daarnaast met deze speler omgaat is volstrekt ongepast. E r is genoeg op Janssen aan te merken maar nooit op zijn instelling en inzet voor de club. Een speler met zoveel wedstrijden en routine verdient een betere behandeling en ook daarom meer krediet.zou mijn verdere contract afkopen en m ij vast gaan inwerken bij VVV. Het ga je goed Willem

Comments are closed.